Náhlik András lehet a Soproni Egyetem új rektora

A Soproni Egyetem szenátusa prof. dr. Náhlik András személyében megválasztotta rektorjelöltjét. A határozatról értesítik a minisztériumot, a kinevezés a köztársasági elnök jogköre.
Náhlik András lehet a Soproni Egyetem új rektora
Vezetőváltás elé néz a Soproni Egyetem: a jelenlegi rektornak, prof. dr. Faragó Sándornak idén december 31-én telik le közel 16 éves múltra visszatekintő megbízatása, ezért van szükség új rektor választására. A tárca vezetőjének egyetértése szükséges ahhoz, hogy a jelöltet a köztársasági elnök elé terjessze kinevezésre.

Náhlik András és Németh Róbert nyújtott be pályázatot

  – Ketten nyújtották be pályázatukat a rektori tisztségre: prof. dr. Náhlik András, aki jelenleg is az egyetem általános rektorhelyettese, valamint prof. dr. Németh Róbert, aki intézményünk megbízott tudományos és külügyi rektorhelyettese. A szenátus tizenegy-hét arányban, titkos szavazással Náhlik András jelölése mellett döntött – nyilatkozta a zárt ülést követően prof. dr. Faragó Sándor. – A határozatról haladéktalanul értesítjük a minisztériumot. A tárca vezetőjének egyetértése szükséges ahhoz, hogy a jelöltet a köztársasági elnök elé terjessze kinevezésre. A pályázati kiírás szerint az új rektor 2018. január elsejével veszi át a tisztséget. soproni_egyetem_logo A pályázók a jelölést eldöntő szenátusi ülés előtt többfordulós meghallgatáson vettek részt egyetemi fórumokon, ahol ismertették programjukat, s válaszoltak a felvetődő kérdésekre. Ez alapján történt a szenátus véleménynyilvánítása, hiszen az egyetem legfelsőbb tanácsa a karok, az oktatók, a hallgatók, az egyetemi dolgozók választott képviselőiből áll. (kisalfold.hu) erdomezolike