Munkavédelmi fórumsorozatot szervez az agrárkamara

safety„Biztonságos munkavégzés a terepen” címmel munkavédelmi témájú tájékoztató sorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Mindez igazodik a nemzetgazdasági tárca által indított kampányhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2017. júniusában „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt hirdetett. A kampányt megnyitó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével megtartott konferencián az előadók a biztonságos munkavégzésre hívták fel a termelők, gazdálkodók figyelmét.

Ennek folytatásaként a kamara további tájékoztató fórumokat kíván rendezni tagjai számára, hogy az aktuális munkavédelmi információkat a gyakorlati tevékenységükbe beépítve elkerüljék a baleseteket, illetve a munkavédelmi büntetéseket. Az eseményeken nemcsak szakmai tájékoztatót kaphatnak az érdeklődők, hanem oktatási tematika mintát is átvehetnek, amelyet saját munkavédelmi oktatásaik során alkalmazhatnak.

safety

A munkavédelemre jelentős figyelmet kell ugyanis fordítani. A szaktárca statisztikái szerint 2016-ban a mezőgazdaság területén több mint 700 munkabaleset történt, közülük 18 halálos kimenetelű volt. Összehasonlításként: az építőiparban tavaly 16 végzetes kimenetelű munkabaleset történt. 2016-ban összesen 80 halálos végű munkabaleset volt Magyarországon, amelynek negyede mezőgazdasági munkavégzéssel függött össze.

A munkavédelmi témájú fórumok időpontjairól majd a NAK portálján adunk tájékoztatást.

 

(NAK)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?