Az új Bronto típusnál tovább javul a Lada Niva terepjáró-képessége (+KÉPEK)

lada_niva_01Oroszországban megkezdték a Lada Niva csúcsváltozatának forgalmazását, a változások szemmel láthatóak. A Chevynek eladott Niva név miatt már csak Lada 4×4-nek hívott modell Bronto változatánál az automotor.hu szerint a könnyűfém felnikre nagy átmérőjű terepabroncsokat szerelnek, amelyek miatt műanyagból készített kerékjárat-szélesítéseket is kap a karosszéria. De nemcsak a nagyobb hasmagasság miatt javul a terepjáró-képesség, az első tengelyre is zárható differenciálmű kerül, és megerősítik a hátsó merevhidat is.

Belül az Urban változatból ismert kényeztetést kapja a vásárló, tehát van légkondicionáló, fűthető első ülés, elektromos ablakemelő és külső tükör állítás. Extraként lehet motor- és váltóvédő lemezt rendelni, gyári csörlőt, amelyet az első- és a hátsó lökhárítóra is fel lehet szerelni szükség esetén, illetve vonóhorog is kérhető. A Lada 4×4 Bronto alapára 656 ezer rubel, azaz 2,92 millió Ft – Oroszországban 455 900 rubel, azaz 2,02 millió Ft a 4×4-es típus alapára.

lada_niva_02

Motorja az ismert 1,7 literes 8 szelepes benzines. A 83 lóerős teljesítményt ötfokozatú manuális váltón, illetve felezőn, difizáron át jut a kerekekhez. A modell egyébként elektromos mozgatású ablakokat és visszapillantó tükröket, valamint légkondicionálót is kap. Felszerelhető a terepezést segítő csörlővel és alsó védőlemezekkel is – olvasható a vezess.hu portálon. További újdonság, hogy megváltoztatták a 4×4-nél alkalmazott fényezési technikát, az új festést pedig a korábbinál sokkal ellenállóbb, ami nem mellékes egy terepjáró esetében. Elöl ködlámpákat, hátul prizmákat szereltek az ütközőkbe.

lada_niva_03

lada_niva_01

(automotor.hu; vezess.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?