A legnagyobb, a legmagasabb, a legerősebb – Bemutatkozott a Kramer KT559 teleszkópos rakodója (+VIDEÓK)

kramer_3Június elején németországi gyárában mutatta be rakodógép palettájának legújabb tagjait a Kramer. A pfullendorfi szakmai nap során a résztvevők megismerkedhettek többek között a KT559 teleszkópos rakodóval, amely a cég eddigi legnagyobb, legmagasabb és legerősebb gépe.

A szakmai érdeklődőket, újságírókat és importőröket egész napos program várta a gyár területén, amely során a legújabb típusok mellett a már jól ismert, bevált termékek is helyet kaptak. A gyárlátogatás, a tesztvezetés és az álló gépbemutató mellett a Kramer tesztpályáján számos rakodógépet bemutattak extrém körülmények között. A látogatókkal szemléltették a gépek teherbírását, fordulékonyságát, kompaktságát, a munkaeszközök gyors cserélhetőségét, de a stabilitást is.

Még mindig a középpontban az elektromos rakodógép

Bár nem a legújabb típusok közé tartozik, a Kramer 5055e elektromos rakodógépe, amely mezőgazdasági kivitelben a KL25.5e nevet viseli, ezúttal is a középpontban volt. Az egy éve indult sorozatgyártás óta a vállalat számos pozitív visszajelzést kapott már a környezetet károsanyag-kibocsátással nem szennyező, csendes, rendkívül gazdaságos gép kapcsán. A Kramer KL25.5e elektromos rakodógép előnyeire a tesztpályán zajló gyakorlati bemutató során is rávilágított a gyártó – többek között az addig dübörgő zene teljes elnémításával.

Az első elektromos meghajtású rakodógép eddig számos innovációs díjat gyűjtött be, amely nem véletlen. Az összkerék kormányzású rakodógép lehetővé teszi, hogy akár épületeken belül, zárt térben is lehessen hatékony munkát végezni. A KL25.5e ráadásul egyetlen feltöltéssel akár 5 órán keresztül is működtethető – természetesen a művelettől függően.

Minden eddiginél nagyobb rakodógép a Kramertől

A szakmai rendezvény fénypontja egyértelműen a KT559 teleszkópos rakodó bemutatkozása volt, hiszen a Kramer most tudott ilyen nagyméretű géppel megjelenni a piacon.

kramer_1

A korábbi, legfeljebb 6 méteres gémkinyúlást és a 2,7 tonna maximális emelési kapacitást nyújtó Kramer termékpalettát úgy bővítették ki 8 új típussal, hogy a legnagyobb rakodógép, a KT559 – mint az a nevéből is kikerül -, akár 5,5 tonnát képes megmozgatni egészen 9 méteres magasságig. Az ehhez szükséges erőt egy 4,1 literes, 156 LE leadására képes Deutz motor biztosítja.

A 9 méteres rakodógépet a helyszínről élő Facebook videóban is bemutattuk:

Nyolc új teleszkópos rakodógép

Az új modellek alapvetően két termékcsoportra oszthatók. Az elsőbe tartoznak azok a 6 és 7 méter gémkinyúlással rendelkező típusok, amelyek teherbírása 3,5 tonna. Ilyen az összkerék kormányzású KT306, KT356, KT307, és KT357. Ezek a rakodógépek jellemzően 2,3 méternél rövidebbek és alacsonyabbak, így kiválóan dolgozhatunk velük viszonylag szűk állattartó telepeken is.

A KT356 és KT357 modellek terhelésérzékelő hidraulikával vannak ellátva, de az alapfelszereltség mellett számos opcióval is rendelhetők a Kramer teleszkópos rakodógépek. A LED világítás, az első és hátsó kamerarendszer mellett kérhető például az Ecospeed sebességváltó, aminek segítségével elérhető a maximális 40 km/h sebesség, ha nagyobb távolságokat is meg kell tenni a rakodógéppel.

A második termékcsoportba a 4,4, 5 és 5,5 tonna teherbírású teleszkópos rakodógépek tartoznak. A KT447, a KT507 és a KT557 is jelentős, 7 méteres gémkinyúlással rendelkezik, ám a KT559 modell már a 9 métert is eléri magasságával. A típusokat terhelésérzékelő hidraulikával, illetve Ecospeed vagy Ecospeed plus sebességváltóval szerelik fel. Szintén lényeges elem az intelligens vezetés (Smart Driving), amely a fordulatszám ideális szinten tartásával rendkívül gazdaságos üzemelést tesz lehetővé.

Az új Kramer rakodógépek fülkéje kényelmes, a gépkezelő minden igényét kielégíti, ergonomikus elrendezésű, ami ugyancsak a hatékony munkavégzést segíti elő.

kramer_2

A június elején bemutatott teleszkópos rakodógépek már elérhetők a Valkon Kft. kínálatában, érdeklődjön kollégáinknál!

(Valkon Kft.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?