Komoly károkat okozott a pécsi erdőkben az áprilisi hó

hokar_pecsi_erdoA városi erdőben, az úgynevezett Mecseki Parkerdőben, az évszaktól eltérően váratlanul nagy mennyiségű csapadék hullott le hó formájában. A tavaszi felmelegedést követően a növényzet már zöld lombozatot hajtott, amely összegyűjtötte a lehulló vizes havat, így a megnövekedett terhelési felület nagyobb nyomást gyakorolt az ágakra, ami fafajtól eltérően vagy lehajlott, vagy letört. A Városi Parkerdő területén – mintegy 500 hektáros területet érintve – a hó nyomása következtében az ágak meghajlottak, letörtek, fák dőltek ki, vagy akadtak fel az álló fák koronájában.

A terület kezelője a BIOKOM Nonprofit Kft, melynek munkatársai azonnal megkezdték a károk elhárítását, a közlekedési utak és erdei sétautak akadálymentesítését. A munkálatok várhatóan hosszabb időt vesznek igénybe. A Városi erdőt érintő legjelentősebb károk a Mandulás, Állatkert, Dömörkapu vonalától északi irányba a Misina-Tubes gerinc vonaláig terjednek ki.

A BIOKOM nem zárta le a sétautakat, de felhívja az erdőlátogatók figyelmét arra, hogy a parkerdő területén fokozott figyelemmel közlekedjenek.

(bama.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?