A piliscsabai erdészeti szakiskolában is megrendezték a Szakmák Éjszakáját (+VIDEÓ; KÉPEK)

szepesi_szakmak_versenye_1Április 21-én országszerte megrendezték a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozatot, amelyhez idén először a FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma is csatlakozott. A piliscsabai intézmény este 18 órától várta az érdeklődő fiatalokat és szüleiket, hogy megismerhessék a képzéseiket.

TELJES KÉPGALÉRIA A PILISCSABAI SZAKMÁK ÉJSZAKÁJÁRÓL >>>

A rendezvényen a diákok fakitermelési bemutatót tartottak, ami során gallyazás, döntés, kombinált darabolás és lánckímélő darabolás is volt. Emellett az érdeklődők akár traktort is vezethettek az iskola területén, de plazmavágás, madárhang-felismerés, kirakójáték és alkatrész-kvíz is várta a kíváncsi diákokat.

AZ ERDŐ-MEZŐ ÉLŐ BEJELENTKEZÉSE:

Börzsönyi Tünde, a Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola igazgatója elmondta: intézményük több mint 60 éve működik, és a Szakmák Éjszakája jó lehetőség a nagy hagyománnyal rendelkező képzéseik népszerűsítésére. “A fiatalok ezen az estén kipróbálhatják az itteni eszközöket, és el tudják dönteni, hogy ezt a szakmát tanulnák-e szívesen”.

Mocsári Vazul, az iskola egyik szaktanára portálunknak elmondta, hogy nem csak Piliscsabáról és a környező településekről érkeznek diákok az iskolába, hanem távolabbi területekről is, hiszen Pest megyében máshol nincsen erdész képzés, a legközelebbi hasonló intézmény a mátrafüredi.

szepesi_szakmak_versenye_5

A pályaelhagyással kapcsolatban az Erdő-Mező kérdésére kifejtette; náluk is komoly probléma, hogy kevés diák kerül ki ténylegesen az erdőkbe, ez az országos tendencia Piliscsabán is megfigyelhető. Szerencsére azonban sok helyen össze lehet futni a Szepesi iskolában végzett erdészekkel, fakitermelőkkel.

A Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakiskolában egyébként május 20-án tartják a Szepesi-napot, amely során szintén érdekes programokkal várják a családokat és a leendő diákokat.

szepesi_napok

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Fotók: Gribek Tímea)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?