A Kisalföld legjobb erdésze 2017-ben Altrichter Sándor lett

kaeg_ev_erdesze_2017_2A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2017. április 10-én a Győri Erdészet patkányosi vadászházában és környékén rendezte meg a már hagyományosnak számító „Év Erdésze” verseny helyi fordulóját, amelyen a társaság négy erdészetének összesen 39 erdésze mérte össze szakmai tudását.

Az erdészek hat versenyszámban mutatták meg felkészültségüket. A feladatokat a Győri Erdészet mérnökei állították össze, és ők végezték a teljesítmények bírálatát, értékelését is.

Az írásos teszt során elméleti tudásukról adtak számot a szakemberek. A gyakorlati feladatok rügy-, fametszet- és termés felismerés, gyérítés jelölése, célba lövés, fatömeg becslés, trófeabírálat volt.

kaeg_ev_erdesze_2017_1

A nemes szakmai verseny első helyezettje Altrichter Sándor, a Győri Erdészet kerületvezető erdésze lett. A második helyen Csiszár István, a harmadikon Tóth Kálmán Zsolt végzett. Ők mindketten kerületvezető erdészek a Kapuvári Erdészetnél.

Így az első helyezett Altrichter Sándor képviselheti a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-t az idei évben a kaszópusztai országos „Év Erdésze 2017” versenyen.

Orbán Tibor az állami erdőgazdaság vezérigazgatója a háziversenyen legjobb teljesítményt elérők munkáját emlékplakettel, tárgyjutalommal és ajándékutalvánnyal köszönte meg.

kaeg_ev_erdesze_2017_3

A versenyszámok teljesítése során az erdészek bizonyították magas szintű szakmai felkészültségüket, amelynek köszönhetően munkájuk során képesek a mindennapi gyakorlati feladataikban az erdők minden igényt kielégítő kezelésére.

Év Erdésze Verseny hírek az Erdő-Mező oldalán >>>

Az Év Erdésze Verseny 2017.

Kiíró: Országos Erdészeti Egyesület
Szervező: KASZÓ Zrt.
Időpont: 2017. június 21–22.
Versenyhelyszínek: Kutas-Kozmapuszta; Kaszó, Kaszópuszta; KASZÓ Zrt. törzsterülete

(Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?