Szándékosan rálőttek az orvvadászok egy erdészre Arad megyében

vadaszbalesetEmberölési kísérlet és jogtalan fegyverhasználat miatt két orvvadász letartóztatását rendelte el az Arad megyei törvényszék. A vád szerint Valentin Tămaş és Călin Ştefan Surda március 9-én többször szándékosan rálőtt a Zöldes környékén járőröző erdészre. Ez idén a kilencedik eset, amikor fizikailag bántalmazzák a Romsilva erdőőreit.

Az Arad megyei törvényszék harminc napos letartóztatási parancsot adott ki Valentin Tămaş, és házi őrizetet rendelt el Călin Ştefan Surda ellen – közölte vasárnap Aurelian Dan Ursu ügyész, az Arad megyei törvényszéki ügyészség szóvivője.

A két férfit pénteken vették őrizetbe, miután csütörtök este a Szaturó (Brazii) községhez tartozó Zöldes közelében többször rálőttek a szolgálatát teljesítő Sorin Jiva erdészre, aki autón ellenőrizte a hatáskörébe tartozó területet, orvvadászokat keresve.

A Romsilva országos erdészeti igazgatóság közleménye szerint a két orvvadász többször rálőtt az erdész autójára, majd magára az erdőőrre is, miután az elhagyta a gépkocsiját.

Sorin Jiva egyedül volt, amikor rálőttek, és segítséget sem tudott kérni telefonon, mert nincs térerő a kérdéses körzetben. Megsebesülve, gyalog tette meg a legközelebbi erdészházig lévő, egy kilométeres utat, ahonnan hívta az 112-es sürgősségi számot. Az orvvadászok lövedékei súlyosan megsebesítették az erdészt a mellkasán, beleértve a tüdejét is, valamint a hasi tájékon. A temesvári sürgősségi kórházban műtötték meg az orvosok, állapota jelenleg stabil – írja az Agerpres.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy csak ebben az évben ez már a kilencedik eset, amikor fizikailag bántalmazták az erdőőröket, négyen közülük orvosi ellátásra szorultak. “Az utóbbi években 268 esetben érte fizikai támadás a Romsilva alkalmazottait” – teszi hozzá a közlemény.

(maszol.ro)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?