Gledícia Kft.: A Rome erdészeti tárcsa csodákra képes (+VIDEÓ)

rome_tarcsa_gledicia_2Az 1991-ben alakult Gledícia Kft. neve ma már nem ismeretlen az erdészeti szakmában. A ladánybenei székhelyű magánerdős vállalkozás komplex erdőgazdálkodással foglalkozik; talajelőkészítéssel, erdőfelújítással, fakereskedelemmel és feldolgozással. A minőség és a megbízhatóság kiemelten fontos a Gledícia Kft.-nél, ráadásul nem csak a munka során vagy a partnerkapcsolatok esetében, hanem a gépvásárlásnál is. Nagyjából két éve például a Romeplow Hungary Bt.-től egy amerikai gyártmányú Rome TAW-20S erdészeti tárcsát vásároltak.

 


Szerkesztő-operatőr: Gribek Dániel
Vágó: Kovács Zoltán

“Nem hittem a csodákban, és mégis bekövetkezett, mert ez a tárcsa csodákra képes. Nem konkrétan az alföldi viszonyokra gondolok, hanem az ártéri kemény, kötött talajokra” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Balogh Sándor, a Gledícia Kft. ügyvezetője. A szakember hozzátette; a Rome erdészeti tárcsa mélyforgatás után gyakorlatilag mezőgazdasági területet produkál. “Véleményem szerint ez egy hosszútávú befektetés, de kikerülhetetlen. Ezt a tevékenységet éveken keresztül próbáltuk egyéb tárcsákkal elvégezni, de azokkal kivitelezhetetlen volt”.

A Rome erdészeti tárcsa nem csak az ártéri, kötött talajokon bizonyított, az alföldi homokon is költséget sporol a Gledícia Kft.-nél, ami fontos szempont, hiszen a gép olcsónak semmiképp sem nevezhető – az árát ugyanakkor tényleg megéri.

“Mi az alföldi fenyőerdőknél nem tuskózunk, mindössze kimarjuk azokat, amit követően 30 cm mélyen ezzel a géppel műveljük meg a talajt. Ezzel pedig máris megspóroltunk egy mélyszántás, amivel költséget csökkentettünk” – mesélte tapasztalatait Balogh Sándor.

rome_tarcsa_gledicia_2

“Ez a gép 3,5 tonna össztömegű, 10+10 leveles megosztásban készült, a tárcsalapok vastagsága 10 mm, a tárcsalevelek pedig 86 cm-esek” – mutatta be a Rome TAW-20S erdészeti tárcsájukat Rapcsák Nándor, a Gledícia Kft. fiatal erdésze, aki mindenféle területre ajánlja az eszközt, hiszen náluk nagyon bevált. “Az ártéri területeken különösen nagy szükség van rá, mert ott nem porlad szét a talaj, hanem rögökben marad. Ezeket szépen eldolgozza a tárcsa, és ültethető területet hagy maga után”.

A Rome TAW-20S erdészeti tárcsa robusztus, nehéz felépítménnyel rendelkezik, az erős vázszerkezet mellett azonban könnyű manőverezhetőséget biztosít. A kiváló bekeverő és vágó hatása mellett további jellemzői miatt is nélkülözhetetlen eszköz lett a Gledícia Kft.-nél.

“Nagy előnye az elnyűhetetlenség. Emellett pedig elmondhatom, hogy nem láttunk még olyan tárcsát, ami ennyire jó munkaterületet hagy maga után. Igazából ez egy komplex, jó tárcsa” – fejtette ki Rapcsák Nándor az Erdő-Mező kérdésére.

rome_tarcsa_gledicia_1

A Rome erdészeti tárcsák akár a várhatóan hamarosan megjelenő erdészeti géptámogatás segítségével is megvásárolhatók a Romeplow Hungary Bt.-től. A Gledícia Kft.-nél alföldi homokom és ártérben is bizonyított. Legyen az Ön területein is nélkülözhetetlen társ a Rome erdészeti tárcsa!

em_rome

ROMEPLOW HUNGARY BT.
8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla Utca 33. V/10.
+36-20-988-30-53
www.rometarcsa.hu

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?