Elkészült a 12 000. Ponsse erdészeti gép is

ponsse_12000_2Egy év sem telt el azóta, hogy a Ponsse 11 000. legyártott gépét a Forest Power Kft. jóvoltából egy magyar erdészeti vállalkozás, a nyárlőrinci Robusta Kft. vásárolhatta meg. 2016. március 3. óta, 2017. február 21-éig újabb ezer darab Ponsse erdészeti géppel gazdagodott a világ, ugyanis a vieremä-i gyárban a franciaországi Sarl NC Bois vállalat tulajdonosainak átadták a 12000. legyártott gépet; egy ScorpionKing harvestert.

“Már egy évtizede dolgozunk együtt az NC Bois céggel, és nagyon örülök, hogy velük ünnepelhetjük a 12 000. erdészeti gépünket” – olvasható a gyártó hivatalos honlapján Jarmo Vidgrén, a Ponsse értékesítési és marketing igazgatójának nyilatkozata. Hozzátette: a tavalyi évben nagyon jól alakultak az eladásaik Franciaországban.

Mint az a hivatalos közleményből kiderül, a skandináv gyártó tavasszal új szolgáltató központot nyit Dél-Franciaországban, Labouheyre-ben, amely egy fejlesztési koncepció része. A Ponsse ugyanis az Egyesült Királyság, és Uruguay területén is hasonló bővítéseket tervez még az idei évre.

ponsse_12000_1

Tíz Ponsse erdészeti géppel

A franciaországi Trémilly-ben működő Sarl NC Bois 2007-ben egy használt Ponsse HS16 harvesterrel indult el, amit a két testvér, Nicolas és Mickael Cuny vásárolt. Egy évvel később édesapjuk, Claude Cuny, majd 2009-ben a harmadik testvér, Billy Cuny is csatlakozott a vállalkozáshoz, amelynek mára 2 millió eurós árbevétele van évi nagyjából 50 000 köbméter fa kitermeléséből és kereskedelméből.

A kezdetek után a Sarl NC Bois 2009-ben beszerezte első nyolckerekű Ponsse Ergo harvesterét, majd 2014-ben az első franciaországi Ponsse ScorpionKing harvesterek egyike is bővítette a gépállományt. Mostanra már tíz darab Ponsse erdészeti gép dolgozik a családi vállalkozásnál.

ponsse_12000_2

A Ponsse Scorpion harvestereket 2014 óta gyártják, azóta 450 gép talált gazdára 20 országban.

Kapcsolódó cikkünk:
A magyar Robusta Kft. vásárolta meg a 11 000. legyártott Ponsse erdészeti gépet! (+KÉPEK)

Kapcsolódó videónk:

(ponsse.com nyomán – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?