Jótékonysági favágáson vettek részt a Fűrész Mánia tagjai

jotekony_favagas_1Február első hétvégéjén jótékony célú favágás volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagybarcán és Bánhorvátiban, amelyen a Fűrész Mánia tagjai is részt vettek. Az önkéntes munka mellett sokan anyagi segítséget is felajánlottak egy rászoruló, helyi férfinek, aki felesége halál után egyedül neveli kétéves kisfiát. Nekik vásároltak 4 köbméter tűzifát egy internetes, láncfűrészes fórum tagjai, amit a helyszínen fel is daraboltak.

“Ezt a szomorú történetet majd egy későbbi filmünkben is bemutatjuk. Mi viszont igyekeztünk a szomorúság közepette is emberien vidám és erős hangulatot összehozni, ami sikerült is” – tudtuk meg a Fűrész Mánia vezetőjétől, Reinhofer Balázstól.

jotekony_favagas_3

Ha pedig már a sok fűrészes ott volt a környéken, a település szociális tűzifaprogramban kapott 20 köbméternyi rönköt is feldarabolták a rászoruló lakosoknak.

A támogatók között volt a fórum tagok mellett többek között Körmendi József a Mániás Joe Műhelyéből, Varga Norbert, a Fűrész Mánia fafaragója, Szabados Péter, Péter Láncfűrésztől és Forró Adrián is a Kertmotor.hu-tól.

jotekony_favagas_1

“Nem ez volt az első hasonló akciónk, és nem is az utolsó volt. Amiben tudunk, abban megpróbálunk segíteni. Mivel pedig ebben a társaságban a láncfűrész a kapocs, így azt használjuk az önkéntes munkához” – fogalmazott Reinhofer Balázs.

jotekony_favagas_2

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?