A STEYR traktorok meghódítanák a magyar erdőket is

magtar_1Sajtótájékoztatón mutatta be a STEYR traktorok hazánkban is elérhető szériáit a Magtár Kft. a budapesti AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon január 25-én. A szolnoki székhelyű cég tavaly év végétől a márka kizárólagos gyári forgalmazójaként erősíteni szeretné a prémium minőségi erőgépek hazai megjelenését.

TELJES KÉPGALÉRIA A STEYR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL >>>

„Nagy reményekkel vágtunk neki a STEYR traktorok forgalmazásának, hiszen ez egy nagyon jó minőségű termék” – kezdte a sajtótájékoztatót Tóth Péter, a Magtár Kft. ügyvezetője, aki hangsúlyozta, hogy az a gazdálkodó, aki cégüket választja, maximális kiszolgálásra számíthat.

magtar_20

A STEYR termékek a prémium kategóriába tartoznak, a szántóföldi növénytermesztéstől az állattenyésztésen át a kertészeti munkálatokig mindenhol megállják a helyüket, sőt, minden széria elérhető kommunális és erdészeti opciókkal is.

Prémium traktor, prémium kiszolgálás

A sajtótájékoztatón Harald Boitllehner, a CNH cégcsoport Kelet-Európáért, a balkáni országért és Ukrajnáért felelős régiós vezetője örömét fejezte ki, hogy új partnerként köszönthetik a Magtár Kft.-t. Mint mondta, mivel a STEYR egy prémium minőségű márka, így az ügyfeleknek is prémium minőségű szolgáltatást kell kapniuk, ennek érdekében pedig a magyar forgalmazó mindent meg fog tenni.

magtar_23

Harald Boitllehner és Jens Lommatzsch

„A STEYR több európai országban közkedvelt, népszerű márka, leginkább természetesen otthonában, Ausztriában. Akik minket választanak, azok igazi, jó minőséget keresnek. Szeretnénk Magyarországon is erős márkát építeni” – fogalmazott Harald Boitllehner.

A modellek 55 LE-től egészen 300 LE teljesítményig elérhetőek, a gyártó ráadásul új kínálattal jelentkezett a közelmúltban, így Magyarországon is a legújabb szériák kaphatók. Erről már Jens Lommatzsch, a CNH cégcsoport régiófelelőse beszélt a Magtár Kft. standján. A traktorokat 130 LE-től 300 LE-ig a gyártó saját fejlesztésű, STEYR CVT fokozatmentes váltóival tudja szerelni, aminek segítségével a gazdálkodó a szántóföldi munkaműveleteket a legoptimálisabb motorfordulattal és munkasebességgel tudja elvégezni. Nem véletlen, hogy ezt a technológiát hazánkban is szeretnék elterjeszteni.

magtar_21

Új telephely a Dunántúlon

Kövesdi Sándor, a Magtár Kft. értékesítési vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy cégük számára nagy lehetőség, de ezzel együtt nagy felelősség is a márka kizárólagos gyári képviselete. A jövőbeli fejlesztések éppen ezért azt a célt szolgálják, hogy a partnerek kiszolgálását a lehető legmagasabb szinten tudják ellátni. „Komoly lépéseket teszünk, bővítjük például az értékesítési hálózatunkat, amivel még jobban le szeretnénk fedni a Dunántúlt. Ennek érdekében új telephelyet is kialakítunk, ami a szerviz- és alkatrészellátás szempontjából is fontos fejlesztés” – mondta el a szakember.

magtar_27

A STEYR traktorok jól illeszkednek a Magtár Kft. által forgalmazott egyéb termékekhez, hiszen a forgalmazó az adott szakterületen belül mindig a csúcstechnológiát ajánlja a termelőknek. Krone, Lemken, Holmar, Damman – ezek is prémium minőséget képviselnek, ahogy az öntözéshez ajánlott Reinke termékek. „A traktort nem elég megvásárolni, be is kell illeszteni a technológiai sorba” – hívta fel a figyelmet Kövesdi Sándor, aki elmondta, hogy cégük a gépek mellé önálló precíziós gazdálkodási rendszerüket is ajánlja a gazdálkodóknak. „Hosszú távú üzemeltetési lehetőség és megtakarítás. Az egész portfóliónk ezt szavatolja” – zárta gondolatait.

STEYR traktorok 58 LE-től 300 LE-ig

A hazánkban is elérhető, legújabb traktorszériákat Pillmann Péter, a Magtár Kft. termékfelelőse mutatta be röviden az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

magtar_29

A gyártó legkisebb típusa a STEYR Kompakt S és a STEYR Kompakt Ecotech, amelyet az állattartó telepek, szőlő- és gyümölcsültetvények egyszerű és megbízható traktoraként ajánlanak a termelőknek. Az 58 LE-től 114 LE-ig elérhető gépek szántóföldi munkákra is tökéletes partnerek.

magtar_18

A STEYR Multi traktorcsalád 99 LE-től egészen 117 LE-ig érhető el, amely a nagy és közepes gazdaságok kiváló mindenes erőgépe lehet.

magtar_17

A STEYR Profi széria a precíziós gazdálkodás egyik alaptraktora, amely már CVT váltóval, 125 LE-től egészen 155 LE-ig kapható.

magtar_16

A 300 LE-s traktorkategóriában a Magtár Kft. eddig nem tudott gépet ajánlani partnereinek, a CVT hajtóművel ellátott STEYR Terrus azonban ezt a hiányt is betölti, hiszen nagy gazdaságok számára is kiváló alternatívát jelent.

magtar_12

A STEYR traktorok minden modellje elérhető erdészeti felszereltséggel is. A vázat és a fülkét védő keret mellett erdészeti NOKIAN gumiabroncsozás, haspáncél, üzemanyagtartály páncél, mellső hídvédelem, SCR katalizátor védelem is kérhető az erőgépekhez. A Multi Ecotech erdészeti kivitel esetében kezelőelemekkel ellátott ülésfordító egység is elérhető, ahogy a hidraulikus és elektromos kiépítést is a különböző munkaeszközökre speciálisan lehet szabni.

magtar_1

A sajtótájékoztató végén az Erdő-Mező erdészeti portál azt is megtudta, hogy a Magtár Kft. az erdészeti szegmensben is szeretné erősíteni az erdőműveléshez, fakitermeléshez köthető munkálatokra kitűnően alkalmas márkát.

Bálázóban és kombájnban marad az MF

A kizárólagos STEYR gyári képviselettel rendelkező Magtár Kft. a vásár ideje alatt az A pavilonban várja az érdeklődő gazdálkodókat, egyelőre azonban nagyjából 3 hónapos leszállítási idővel kell számolni, amely a jövőben természetesen csökkenni fog.

magtar_25

Mint az a sajtótájékoztató után kiderült, a korábban Massey-Ferguson traktorokat értékesítő szolnoki cég a kombájnok és bálázók tekintetében továbbra is foglalkozik a márkával, emellett pedig az alkatrész- és szervizszolgáltatás sem szűnik meg, a régi partnereiket a jövőben is a legnagyobb szakértelemmel szolgálják ki.


Szerkesztő-riporter: Gribek Dániel
Operatőr-vágó: Kovács Zoltán

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Fotók: Gribek Tímea)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?