Erdészeti Szaktanácsadási Fórum lesz Nyírmeggyesen – Megyejárásba kezd a Magánerdőkért Egyesület

merd-logo-uj-1Megyejárásba kezd a Magánerdőkért Egyesület, reagálva a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyére betérő erdőtulajdonosok igényeire. A megyejárás részeként a MERD hét helyszínen kihelyezett ingyenes tájékoztató fórumokat tart erdőgazdálkodóknak, erdőtulajdonnal rendelkezőknek vagy fakitermeléssel kapcsolatba kerülő személyeknek. A fórumokon mind erdészeti jogi, mind erdészeti szakmai információkat kaphatnak az érdeklődők.

“A fórumokon szeretnénk közérthetően megismertetni az érintettekkel az erdőgazdálkodással, fakitermeléssel kapcsolatos, közelmúltban többször is változó szabályokat” – tájékoztatta az Erdő-Mező Online erdészeti portált a Magánerdőkért Egyesület.

Mivel az következő években Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több községe is érintett lesz körzeti erdőtervezéssel, így várhatóan kollektív problémákkal kell majd szembesülnie az érintett erdőtulajdonosoknak, erdőgazdálkodóknak. A MERD ezek megoldása, és a negatív következmények elkerülése érdekében tartja fontosnak az előzetes tájékoztató, felvilágosító fórumok megtartását, ami által csökkenthetik a tájékozatlanságból fakadó kötelezettségek teljesítésének elmulasztását.

A Magánerdőkért Egyesület a megyejárást a Szatmár-Nagyecsedi Erdőtervezési Körzettel érintett községekben kezdi meg, az első állomás január 26-án, Nyírmeggyesen lesz (Mátészalka-Nyírkáta-Nyírcsaholy-Nyírmeggyes lefedettség), ám a szervezők más településekről érkezőket is szívesen látják.

A rendezvénysorozat médiatámogatója az Erdő-Mező Online és Magazin.

A nyírmeggyesi szakmai fórum részletes programja:

merd_nyirmeggyes

(merdo.hu nyomán Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?