Székelyföld – Január 20-ig igényelhetik az erdőőrzési támogatást az erdőtulajdonosok

erdely_erdo_3Szűk két hét áll a harminc hektárnál kisebb területet birtokló erdőtulajdonosok rendelkezésére, hogy benyújtsák kérvényeiket a 864/2016-os kormányrendelet által biztosított támogatásra. Háromszéken két helyszínen: Baróton és Sepsiszentgyörgyön várják az igényléseket.

A támogatást erdőőrzésre, valamint erdészeti szolgáltatások ellenértékének törlesztésére használhatják fel az erdőtulajdonosok. A rendelet, valamint az alkalmazási útmutató értelmében az érintetteknek az igénylési dossziét azon erdészeti intézményhez kell benyújtaniuk, amellyel szerződéses viszonyban állnak.

Az iratcsomónak feltétlenül tartalmaznia kell a következő dokumentumokat: kérés a támogatás igénylésére, a tulajdonviszonyokat igazoló okiratok, igazolás a polgármesteri hivataltól, amelynek hatáskörébe tartozik az ingatlan, hogy az erdőterület be van jegyezve, a tulajdonos személyi igazolványának másolata, valamint két saját felelősségre tett írásos nyilatkozat. Az első arra nézve, hogy az igénylő nem birtokol harminc hektárnál több erdőt, a második pedig arra, hogy nem végez gazdasági tevékenységet, ahogyan azt a kormányrendelet hatodik paragrafusának b. pontja meghatározza.

Az igénylési iratcsomót január 20-ig kell benyújtani Sepsiszentgyörgyön a Sugás erdőkerület székhelyén, a Kós Károly út 5A szám alatt, Ba­róton az Olaszteleki Állami Erdészet székhelyén, a Petőfi Sándor utca 15. szám alatt.

(Nagy D. István – Háromszék – erdely.ma)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?