Megérkeztek a STHIL legújabb akkumulátoros kerti gépei

stihl7Január 6-án, egy budapesti sajtótájékoztatón mutatta be az Andreas STIHL Kft. legújabb, hazánkban is elérhető termékeit, amellyel a kerttulajdonosokat célozták meg. A négy COMPACT akkumulátoros kéziszerszám új távlatokat nyit a kertgondozásban, hiszen környezetkímélők, mindezek mellett pedig halkak, így a szomszédokat is kevésbé zavarja.

“A STIHL paradigmaváltás előtt áll” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Bakon Gábor, az Andreas STIHL Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a gyártó korábban a profi szegmenst célozta meg akkumulátoros termékeivel, mostantól viszont a lakosságnak is hatékony, kényelmes gépeket tudnak kínálni. A bemutatott COMPACT motorfűrész, fúvógép, sövénynyíró és szegélynyíró kisebb teljesítményű, mint a korábbi akkumulátoros eszközök, ám a kiskertekben éppen erre van szükség. A termékek ráadásul három különböző méretű akkumulátorral kaphatók, így a felhasználó olyat tud választani, amilyenre szüksége van. Egy kis kerthez elég lesz a kisebb, így olcsóbb energiaforrás, amely ráadásul bármelyik STIHL eszközbe áthelyezhető a hobbi kategórián belül. “Egyszerű eszközökről van szó, amelyeket különösebb szaktudás nélkül lehet használni” – tette hozzá Bakon Gábor.

stihl1

A STIHL 2016-ban 11%-os forgalmi növekedést ért el, amely az ügyvezető szerint a prémium kerti gép kategóriában kiemelkedő teljesítmény. Ezt az eredményt is növelhetik a bemutatott COMPACT akkumulátoros gépek, hiszen ezekkel a gyártó egy komoly piacon terjeszkedhet. “Látni kell, hogy a profi szegmens egy zárt világ. Van mondjuk 8000 favágó és 5000 ács, akiknek el tudjuk adni a profi akkumulátoros motorfűrészt, vannak kertészek és tájrendezők, de ez a piac alapvetően nem nő. A magánkertek világa azonban más, ott még sok lehetőség van” – mondta el a sajtótájékoztatón Bakon Gábor.

stihl7

Mint megtudtuk, az új termékek ára nem lesz túl alacsony, ám a jövőben a kereslet növekedésével csökkenés várható, és az is fontos szempont, hogy bár kétszer többe kerül, mint egy motoros gép, az üzemanyagon sokat spórolhatunk, a használatuk könnyű és kényelmes. Az elektromos eszközökkel ellentétben az akkumulátoros technológiának hála vezetékekkel, hosszabbítókkal sem kell küszködni. “Emellett hangsúlyozni szeretnénk a környezetvédelem fontosságát. Nem mindegy, hogy egy gépnek mekkora a károsanyag-kibocsátása, és a zajszintje. Az új eszközeinkhez például nem kell fülvédő” – mondta el Bakon Gábor.

Thomas Kettner Fashion Photographer 2016

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy 2019-ig még több tucat termékkel fog kiegészülni a STIHL akkumulátoros termékcsaládja, lesznek például beépített akkus eszközök is.

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?