13 motorfűrészt loptak el Szlovéniában – Magyarországon dugták el a gépeket (+KÉP)

lopott_husqvarnaA héten Ausztriából és Szlovéniából is munkagépeket loptak magyarok. Ausztriából úthenger, Szlovéniából motoros fűrészek tűntek el. A szlovén hatóságok értesítették a Zala megyei rendőröket kedden, hogy Ptuj településen aznap reggel betörés történt.

Két símaszkot viselő férfi egy vascsővel betörte egy üzlet kirakatának ablaküvegét és 13 darab motoros fűrészt lopott el, majd járművükkel Magyarország felé menekültek – közölték a szlovének, akik a magyar rendőrökkel közösen vették üldözőbe a menekülőket.

15 percen belül megtalálták a szajrét a vörcsöki hegyre vezető út mellett egy fa tövében, avarral letakarva, így:

lopott_husqvarna

A lopással gyanúsított 40 éves és 41 éves letenyei férfiakat a nagykanizsai rendőrök fogták el ugyanazon az úton, majd őrizetbe is vették őket.

A héten egyébként nem csak a két letenyei férfi lophatott munkagépet a határon túlról, hanem – a gyanú szerint – három másik magyar is. A nyomozás adatai szerint a 22 éves V. M. és a 25 éves L. Cs. jánosházi lakosok, továbbá a 18 éves pápai D. S. hétfő reggel egy ausztriai településről vitt el egy utánfutót, rajta egy úthengerrel és két értékes munkagéppel, összesen több mint 7 millió forint értékben.

lopott_uthenger

(HVG, police.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?