Egy napig keresték az eltévedt német vadászt a tési erdőben

eltevedt_vadasz_2A 77 éves, német állampolgárságú vendégvadász eltűnéséről november 19-én, nagyjából 11 órakor érkezett bejelentés a Várpalotai Rendőrkapitányságra. Az idős férfi vadásztársaival a Tési Fennsík Vadásztársaság területén lévő erdős területen vadfelkutatásban vett részt, amikor társaitól eltávolodva eltűnt az erdőben.

A bejelentést követően a Várpalotai Rendőrkapitányság kutatást szervezett a polgárőrség és más civil szervezetek közreműködésével. A keresésben 141 fő vett részt 11 keresőkutyával. Az idős vadászt végül több mint 24 óra múlva, november 20-án 11 óra 45 perckor, az eltűnés helyétől több mint 10 kilométerrel távolabb találták meg a lőtér biztonsági őrei.

Az egyenruhások értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik további ellátásra kórházba szállították a 77 éves férfit.

eltevedt_vadasz_1

Az idős vadász keresésében többek között az Erdőmentők Erdei Kereső- és Mentőszolgálatának tagjai is részt vettek, akik hivatalos Facebook oldalukon is beszámoltak a tési esetről. “Szolgálatunkat ezúttal egy a Bakonyban eltűnt 77 éves, német úriember felkutatásában való részvételre kérték fel. A bácsi – megtalálásáig – másfél napot bolyongott egy szál ingben a hideg és esős Erdőben” – olvasható a közösségi oldalon, ahol hozzátették: “Az úr jól van, és a családja is fellélegezhetett!”

(police.hu; erdomentok.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?