Folytatódik a MEGOSZ környezeti nevelés programja – Rendezvények országszerte

megosz_logo_uj_kiemeltA MEGOSZ a 2016-os év mottójának a környezeti nevelést választotta a magyar magánerdőkben, mivel fel kívánja hívni a figyelmet környezetünk legtermészetesebb elemével, az erdővel történő gazdálkodás fontosságára. A  „Zöld erdőben jártam” elnevezésű program folytatásaként a jövő erdőkezelésének legfontosabb szereplőit keresik fel, az erdészeket képző intézményeket. Októberben a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola és a Roth Gyula Erdészeti, Faipari SZKI és Kollégium lesz a három helyszín.

Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok és Gazdálkodók!

A MEGOSZ a 2016-os év mottójának a környezeti nevelést választotta a magyar magánerdőkben, mivel fel kívánja hívni a figyelmet környezetünk legtermészetesebb elemével, az erdővel történő gazdálkodás fontosságára. Ezért indította el a „Zöld erdőben jártam” elnevezésű programját a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával, amelynek során országszerte rendezvényeket szerveznek a magánerdősöknek. Június elején a Harangodi Erdei iskolában a környezeti nevelést felkaroló, nagy sikert aratott rendezvény-sorozat indult, és ennek keretében került megrendezésre Somogyszobon az éves magánerdős találkozó is.

Folytatásként a jövő erdőkezelésének legfontosabb szereplőit keressük fel, az erdészeket képző intézményeket. Így is szeretnénk ráirányítani a hosszú távú gondolkodás, és a bölcs gazdálkodás fontosságára a figyelmet, ami meghatározó eleme lesz a jövő nemzedék életének, természeti környezetének.

A program szerint az erdészképzés hat helyszínén több előadásból álló előadó és konzultációs napot szervezünk 2016. október-november hónapban a diákok, technikus minősítőt végző fiatal szakemberek, és a körzet fiatal magánerdő tulajdonosai, gazdálkodói részvételével. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a környezet alakításának felelősségére, megőrzésének fontosságára, ahol rendezett viszonyok között, jól képzett szakemberek irányításával lehet kezelni az erdőket, ezzel fenntartani az egészséges környezetet.

Az októberben tervezett programok:
• Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium – Ásotthalom, 2016. október 24-én 8-14 óra,
• Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola – Szeged, 2016. október 25-én 8-14 óra
• Roth Gyula Erdészeti, Faipari SZKI és Kollégium – Sopron, 2016. október 27-én 8-14 óra
A novemberi rendezvények időpontjáról később adunk tájékoztatást.
„JÓL KEZELT ERDŐ – TERMÉSZETES KÖRNYEZET – EGÉSZSÉGES EMBEREK”
Bővebb információk: Duska József 06-30/455-39-12

MEGOSZ

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?