TimberHawk vonszoló és a legújabb John Deere erdészeti gépek Sopronban (+VIDEÓ)

innolignum_2016_70A 2016-os innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállításon idén is megjelent a John Deere erdészeti gépek magyarországi forgalmazója, az osztrák Öforst Forsttechnik GmbH. A cég standján egy forwardert, egy harvestert, valamint egy TimberHawk csörlős vonszolót állítottak ki.

“A TimberHawk csörlős vonszoló alapvetően egy 240-es Timberjack vonszolónak az újított mása, amelyben sok John Deere alkatrész található. Természetesen már a vonszoló legfontosabb része sem a régi: az új motor a mai környezetvédelmi követelményeknek is megfelel. Mindezek mellett a HAAS Maschinenbau GmbH & Co. KG egyéb változtatásokat is elvégzett, amik kezelőbarátabbá teszik ezt a vonszolót” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Nagy Gábor, az Öforst Forsttechnik GmbH magyarországi képviselője.

A szakember hozzátette: a TimberHawk csörlős vonszoló megállja a helyét Magyarországon, hiszen a gép ugyan Németországban debütált, de elsősorban a keleti piacra szánták.

innolignum_2016_69

Az osztrák cég standján egy John Deere 1270G harvester is helyet kapott, amely a gyártó fakitermelő gépeinek legújabb szériája. “Az erdészeti gép új John Deere motorja a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel” – hangsúlyozta Nagy Gábor.

Az Öforst standján a 1210-es, fix fülkés John Deere forwarder ezúttal is a Zalaerdő Zrt. matricájával volt ellátva, ami nem véletlen, hiszen ez az állami erdőgazdaság negyedik megvásárolt John Deere forwardere. “Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ez a negyedik ilyen gépünk, amit a Zalaerdő Zrt.-nek szállíthatunk. Az eddigi tapasztalatok pozitívak, és reméljük, hogy azok is maradnak” – foglalta össze az Öforst GmbH képviselője.

innolignum_2016_70

John Deere hírek az Erdő-Mező honlapján >>>

Az innoLignum Sopron erdészeti és faipari kiállítás hírei >>>

Korábbi John Deere videóink:

 

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?