Két erdészeti támogatás is véleményezhető

http://www.dreamstime.com/-image12455389Elindult az „Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása” című (VP5-8.2.1-16 kódszámú) felhívás és az „Erdő-környezetvédelmi kifizetések” című (VP4-15.1.1-16 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat mindkét esetben 2016. október 9-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A partnerségi fórum eléréséhez kattintson IDE >>>

“Erdő-környezetvédelmi kifizetések” című VP4-15.1.1-16 kódszámú felhívás
– A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 612 900 493 Ft.
– Nem igényelhető támogatás Magyar Állam tulajdonában, a Honvédelmi Minisztérium kezelésében lévő lő- és gyakorlótér területére.
– Támogatás nyújtható az erdészeti hatóság által az Evt. alapján jogerősen nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók részére, akik önkéntes alapon vállalják olyan műveletek végrehajtását, amelyek egy vagy több erdő-környezetvédelmi és éghajlati kötelezettségvállalás teljesítéséből állnak.
– Vissza nem térítendő támogatásról beszélünk, melynek mértéke a támogatható tevékenység erdőtervi jogosultság alapján kerül meghatározásra.

“Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása” című VP5-8.2.1-16 kódszámú felhívás
– A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,26 milliárd Ft.
– Az első kifizetési igénylés benyújtásának napjától számított 5. év vége a fenntartási időszak.
– A támogatást magánjogi földhasználók, települési önkormányzatok és társulásaik, mint jogszerű földhasználók vehetik igénybe.
– A támogatás vissza nem térítendő támogatás, melynek mértéke attól függ, hogy milyen területen hajtjuk végre a projektet (Mezővédő fásítás létrehozása fasor vagy facsoport telepítésével, Gyepgazdálkodással kombinált fás legelő vagy fás kaszáló újonnan történő létrehozása vagy Szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszer újonnan történő létrehozása).

(portfolio.hu; Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?