Biomassza-előállítás Romániában – Bonyolítják az adminisztratív eljárásokat

biomasszaPolitikai nyilatkozatban nehezményezte Antal István, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője a Környezetvédelmi minisztérium azon rendeletét, amely értelmében az energianövényekből származó biomassza hitelesítését az erdőrendészeti hivatal helyi kirendeltségeinek hatáskörébe helyezték át, amely kellő visszásságot okoz a szakmában dolgozóknak.

„Elfogadhatatlan, hogy egy újabb túlkapásnak vagyunk tanúi, hiszen a minisztérium ezen rendeletével tovább bonyolítja az adminisztratív eljárásokat. Számomra érthetetlen, hogy a mezőgazdasági energianövényekkel az erdőrendészet foglalkozzon. Ez idáig a megyei mezőgazdasági igazgatóságok foglalkoztak ezzel” – mutatott rá Antal István.

A székelyföldi törvényhozó elmondta, hogy az elmúlt 8 évben az energianövények termesztése lendületnek indult, azonban számos bürokratikus akadályba ütköznek a magánbefektetők és a szakmai egyesületek. Antal képviselő továbbá emlékeztette politikai nyilatkozatában a környezetvédelmi minisztert arra is, hogy 5 éve dolgozta ki az energianövényekre vonatkozó törvénytervezetét a Szövetség, és iktatta azt a képviselőházban, azonban a jogszabály-tervezet elvesződött az adminisztratív eljárások során.

(RMDSZ, nyugatijelen.com)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?