Fendt gépek – mostantól új Fendt Nature Green színben

fendt_green_1A Fendt történetében többször megújult már a „Fendt zöld” szín. Egyszer a lakk beltartalma változott, amikor az ólomtartalmat kivonták belőle, máskor az 1980-as években a lakk kisebb oldószertartalmúvá vált. De ez most más! Jelen esetben a Fendt az ismert „Fendt zöld” színt tudatosan változtatja meg.

Az eredeti „Fendt-zöld” egy szabványosított RAL-szín volt. Ez a szín volt az 1930-as években a marógépek, fúrógépek és körfűrészek alapozó színe és így is vált elterjedté és „híressé”. Hermann Fendt gyáralapító abban az időben tudatosan választotta ezt a szerszámiparból ismert színt. Abban az időben ez jelentette a német iparban a precizitást, minőséget és megbízhatóságot. Ez illet a Fendt-hez.

Ma az ipari megmunkáló központok főképp világos színűek, már nincs optikai támpont, amely az eddigi „Fendt-zöld” színt a múlt minőségi sajátságaival összefüggésbe hozná. Annak érdekében, hogy a Fendt termékek a jövőben vizuálisan is egy, a high-tech és modern termék benyomását keltsék, a gyártó átállítja a termékpalettáját az új Fendt Nature Green színre.

fendt_green_2

A Fendt identitás és a Fendt lélek marad

Az új Fendt Nature Green szín ugyanazokból a festék pigmentekből áll, mint a korábbi „Fendt zöld”, a megjelenés az új arányok miatt változik. A szín a nagyobb sárga arány miatt a sokoldalúság és dinamika érzetét kelti, mindemellett fénylővé válik. Még több melegséget, természetességet és mélységet sugároz.

„Az új Fendt Nature Green a korábbi „Fendt zöld” színből fejlődött ki” – mondta Peter-Josef Paffen, az AGCO/Fendt ügyvezetője az új árnyalatról. „De ez most erőteljesebb, fénylőbb, élettel telibb és sokoldalúbb. Ez jelenti számunkra a friss zöld színt a mezőgépészetben.”

fendt_green_3

Fendt az ég és a föld találkozásánál

A Fendt logóban benne van a horizont. Ez jelzi, hogy a Fendt gépek ott vannak otthon, ahol vetnek, ahol a növények növekednek és ahol a termés betakarításra kerül.

„Épp ezen a helyen, az ég és a föld találkozásánál található a Fendt kompetencia” – mondta Peter-Josef Paffen. „Éppen ezért az új Fendt Nature Green szín jól passzol a Fendt márkához, az azonosságtudatunkhoz. A vezetőfülke Sky White és a keréktárcsák Terra Red valamint az alváz Tech Grey színéhez hasonlóan a Fendt Nature Green szín is a Fendt márka és a történelmünk alapjához tartozik”.

fendt_green_1

Az új Fendt Nature Green színnel kihangsúlyozzák azokat az értékeket, amelyek az innovatív Fendt gépekre alapítástól máig jellemzőek: precizitás, minőség és megbízhatóság.

(Fordította: Kresz Gábor, Fendt referens, AXIÁL Kft.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?