Hajtóra támadt egy medve Gyergyóban

kilott_medveHajtóra támadt egy medve kedden Orotván, amikor a kukoricásból ki akarták hajtani a vaddisznókat. Csakhogy öt medve is volt a parcellában. A sérült jól van, a támadó állatott lelőtték.

A gyergyószentmiklósi kórházban ápolják azt a fiatalembert, akit kedden reggel támadt meg egy medve. A pórul járt gazda szervezett vadászatban segédkezett hajtóként, hogy saját kukoricaföldjéből kihajtsák a vadakat.

„A 26 éves férfi bal combjának külső részét harapta meg a medve. Még szerencse, hogy nem a belső részt, ahol a nagyobb erek futnak, így nem került életveszélyes állapotba” – közölte érdeklődésünkre Bíró Csaba, a gyergyószentmiklósi kórház sebész-főorvosa. A sebesült jól van, ha komplikációk nem adódnak, egyhetes kórházi ellátásra lesz szüksége.

Vaddisznókat kerestek, medvéket találtak

Mivel jelentős a vadkár, egy orotvai gazda segítséget kért a Gyergyószentmiklósi Vadász és Sporthorgász Egyesülettől. A gyergyószentmiklósi kirendeltség igazgatója, Birtalan István elmondta, vaddisznóra szerveztek kedd reggel vadászatot, ám amikor az orotvai Magasokon lévő kukoricásban hajtáshoz kezdtek, kiderült, öt medve is van a kukoricatáblában.

kilott_medve

„A kukoricás sűrű, nagyon nehéz onnan a medvét kihajtani, emberek között visszatör és támad” – vázolta az általános jelenséget Birtalan. Ez most is hasonlóképpen történt, a kifejlett egyed az egyik hajtót – aki mellesleg a parcella tulajdonosa – támadta meg. Földre teperte, többször megharapta. Ekkor a hozzá legközelebbi vadász az állatot két méterről fejbe lőtte.

Mint arról már beszámoltunk, a múlt héten egy nagytusnádi kislányra támadt a medve, szintén egy kukoricásban, azelőtt pedig pásztort sebesített meg egy másik barnabundás a Kászonokban.

(szekelyhon.ro)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?