Újra vár a debreceni Farmer-Expo (+Részletes program)

farmer_expo_clMagyarország legnagyobb, évenként megrendezendő mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása, a debreceni Farmer Expo az idén már 25. alkalommal nyitja meg kapuit a hazai és külföldi szakemberek és érdeklődők előtt. A magas szakmai színvonalú állatbemutatókat több mint 20 éve a DE Állattenyésztési Tanszék munkatársai garantálják. A vásár keretében megtartandó Hortico Zöldség – Gyümölcs – Kertészeti Szakkiállítás pedig már több mint 10 éves 2016-ban. 

Az idén összesen 281 kiállító, közel 16 ezer m2 területen mutatja be termékeit és szolgáltatásait. Korábbi évekhez hasonlóan most is a legnagyobb területet a mezőgazdasági gépek és a hozzájuk kapcsolódó vállalkozások foglalják el. Az élelmiszeripari vállalkozások az idén is nagy számban vesznek részt a vásáron. A legtöbben a térségben működő kis és közép vállalatokat képviselik majd. Az idei év különlegessége, hogy jelentősen emelkedett a kiállításon, az előző évekhez viszonyítva, az állattenyésztési ágazatban beszállítóként érdekelt cégek száma.

A szakmai programok közül kiemelkedik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fóruma, a magyar – ukrán – román szakemberek találkozója, valamint a zöldség – gyümölcs tanácskozások.

Új
A HORTICO Zöldség – Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás már 11 éve szerves része a debreceni Farmer Expo-nak. Ettől az évtől újdonság lesz, hogy a FruitVeb, a Magyar Zöldség – Gyümölcs Szakmaközi Szervezet segít majd abban, hogy a Hortico nemzetközi szintű szakmai kiállítássá fejlődjön. Ebben az évben is a nyers és feldolgozott zöldségek, gyümölcsök széles választéka lesz megtekinthető és megkóstolható a vásárban és nagy számban lesznek jelen az expón, a kertészeti ágazat beszállítói is.

Érdekességek, különlegességek

Az országos és a térségi kis és középnagyságú élelmiszeripari vállalkozások, az Agrármarketing Centrum, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat segítségével tudják bemutatni a látogatóknak a kiváló kézműves termékeiket. A Farmer Expo a Mangalica Tenyésztők Országos Szövetségének az éves központi rendezvénye. A hazai tenyésztők 50 kutricában mutatják be minden genotípusból a legkiválóbb egyedeiket. Az ország minden pontjáról érkező szakembereknek továbbképzés is tartanak valamint a 6 jelenlévő mangalica tenyésztőtől közvetlenül meg lehet vásárolni a különleges ízű termékeiket.

Szakmai fórumok, tanácskozások

A szakmai tanácskozások közül kiemelkedik az augusztus 18-i Agrárfórum, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervez. Ugyanezen a napon és másnap a zöldség-gyümölcs előállítással foglalkozó szakembereknek is lesz két érdekes tanácskozás a korszerű termesztés technológiáról és a jelenlegi piaci helyzetről.

Az állattenyésztési fórumot augusztus 19-én tartják. Ennek az eseménynek a vezető előadója Farkas Sándor a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke lesz.

Ezeken kívül kukoricatermesztési, sertéstenyésztési és agrárinformatikai tanácskozást is rendeznek az idei Farmer Expo keretében.

A közönségnek és a szakmának minden nap különleges lovas és az állattenyésztés más ágait népszerűsítő programokat szervezünk.

ÚJ

Az elmúlt években többször is gondot okozott a szervezőknek, ha jelentősebb mennyiségű csapadék hullott a vásár ideje alatt, a Farmer Expo területére. Ezért is örömteli az a hír, hogy a vásárt szervező cég és a Debreceni Egyetem összefogásával ettől az évtől kezdve a kiállítás területének minden útja térburkolatot kapott, így a Farmer Expo területe rendkívüli időjárási körülmények között is méltó lesz ahhoz a színvonalhoz, amit a kiállítók képviselnek.

A Jubileumi Farmer Expo augusztus 18-én nyit és 21-én zár, és naponta 10-től 18 óráig tart nyitva.

A 2016-os szakkiállítás hivatalos megnyitója augusztus 18-én 10 órakor lesz a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán. A megnyitó keretében, a tavalyi évvel megegyezően, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében, Kenyérszentelő Ünnepség is lesz a Böszörményi út 138 alatt lévő kiállítási területen.

25 éves a Debreceni Farmer Expo

1992-2016
Egy kiállítás sikertörténete

1992, az első
Negyedszázad nagy idő. Eleink emberöltőnek mondták, hiszen szerintük ennyi idő szükséges ahhoz, hogy igazán emberré váljon valaki. Vajon egy vállalkozás, illetve annak zászlóshajója a Farmer Expo életében mit jelent ez a negyedszázad? Ha összevetjük, a mai időszakot a kezdetekkel megállapíthatjuk, hogy legalább akkora fejlődésen ment keresztül a kiállítás, mint egy fiatalember 25 év alatt.

Az országos mezőgazdasági kiállítások (OMÉK), az ország éléskamrájaként ismert Alföldön arra ösztönözték a helyi szakembereket, hogy a tájegység fő, és az ország második legnagyobb városában, Debrecenben is kellene valami hasonlót rendezni. A rendszerváltozás előtt nagyobb iskolák tantermeiben és udvarain tartottak bemutatókat, de ezek csupán néhány helyi cég egy-két termékét ismertették meg az érdeklődőkkel.

A Farmer Expo történetében sorsfordító volt, amikor a Hungexpo kapcsolattartót keresett Kelet–Magyarországra. Vaszkó László a cég képviseletében kezdte el szervezni 1992-ben a Farmer–Expót. A Hungexpo által szervezett első debreceni mezőgazdasági kiállítást az egykori Építők pályán rendezték meg, Budapestről, kézzel vezérelve, mindenféle reklám nélkül, ezért mindössze 1500-an látogattak el az eseményre. Szerencsére néhány résztvevő – például a KITE, a Purina, a HAGE – vezetői már akkor jó a kezdeményezésnek tartották, de néhány fontos változásra kérték a szervezőket, hogy a következő években is a kiállítók között legyenek.

Az élet úgy hozta, hogy egy év múlva lehetőség nyílt a folytatásra, de már a V-Trade Bt. keretein belül. Az azóta, évről-évre megtartott kiállítás meghatározó mezőgazdasági és élelmiszeripari seregszemléjévé vált nemcsak a térségnek, hanem egész Magyarországnak is.

Új helyszín, sokszínűbb kiállítás

A V-Trade Bt. már új helyszínen, a Debreceni Agrártudományi Egyetem területén szervezte meg a kiállítást. A felsőoktatási intézmény vezetői ugyanis mellé álltak a kezdeményezésnek és ennek is köszönhetően, a második Farmer Expo már egyértelmű szakmai és közönségsikert hozott.

A rendezők új elemet vittek a rendezvénybe. Az egyetem állattenyésztési tanszékének segítségével elkezdték az élőállat-bemutatók sorát. Az ezután következő kiállításokon mindig más állatot vonultattak fel. Sertéssel kezdték, szarvasmarhával folytatták, aztán jött a ló és sorban a többi haszonállat.

A negyedik alkalomra nemzetközivé vált az expo. Lengyelek, románok, hollandok, oroszok, ukránok, angolok is részt vettek rajta. (A románoknak annyira megtetszett a rendezvény, hogy annak mintájára hozták létre a bukaresti Indagra kiállítást.)

Az első rendezvény 1500-as létszáma után a 2. Farmer Expo-n már 32 ezer látogatót regisztráltak.

A szervezők minden évben kitaláltak valami újdonságot. Hol működő gépek bemutatójával rukkoltak elő, hol lovasbemutató szórakoztatta a vendégeket.

1998-ra teljessé vált az állatkiállítás, amely minden évben a hazai genetikai állomány legjavát vonultatja fel. Az állandó állatpavilonok megépülésével lehetővé vált a kiállítók színvonalas bemutatkozása.

A szakmai konferenciák megrendezése is jelentősen hozzájárult a Farmer Expo sikeréhez. A magyar szakemberek mellett neves külföldi előadók is megosztották tudásokat az elmúlt évtizedekben a magyar gazdákkal.

A rendezők időközben kinőtték a bt. formát, és 1999 óta már kft-ként –V-Trade Kiállítások Kft. – szervezik a Farmer Expo-t.

A zöldség-gyümölcs és kertészeti kiállítás 2001-től kapott nagyobb hangsúlyt, a debreceni vásáron. Először szakmai konferenciák, tanácskozások formájában, majd az ezen a területen működő cégek megjelenésével. A szakma igényeit figyelembe véve, 2006-ban Hortico néven társkiállítást kapott a Farmer Expo, hiánypótló szerepet betöltve a hazai kertészeti ágazatban. A legújabb tematikának a hét éve belépett vadászat számít. Újdonságként jelent meg a falusi porta kiállítási egysége is.

Már az első évben nyolc kistermelő népszerűsítette kiváló minőségű termékeit, sz a létszám évről-évre növekszik. A cél az volt és az ma is, hogy a sokszor kilátástalannak tűnő vidéki megélhetési modellek ne szűnjenek meg, és a mezőgazdasági alapú, magas feldolgozottságú termékek fennmaradjanak az utókor számára. Elsőként a kézműves sajtok, mézeskalács, tökmagolaj, természetes alapú étrend-kiegészítők mellett innovatív, funkcionális élelmiszereket is megkóstolhattak és vehettek meg a látogatók.

25 év története számokban

Eddig összesen 7111 kiállító mutatkozott be a Farmer Expo-n, 326 ezer 547 négyzetméteren és a látogató létszám pedig elérte a 733 ezret.

A legtöbben (434 cég) 2003-ban állítottak ki, a kiállítási terület pedig 2008-ban volt a legnagyobb (17 962 nm). A látogatói csúcsot, 45 100 fővel a 2002-es kiállítás tartja. Jelentős a visszatérő partnerek száma, akikkel hosszú távú, stabil és sikeres üzleti kapcsolatot alakított ki a vásárt szervező V-Trade Kiállítások Kft. Százötvennyolc cég tartozik a törzskiállítók közé. Ezek a vállakozások, ugyanis ötnél több alkalommal vettek részt a Farmer Expón. A 25 év alatt többször volt gazdasági visszaesés, sőt válság is, hasonló rendezvények közül több is megszűnt, de a V-Trade Kft. és a Farmer Expo talpon maradt. Ez annak köszönhető, hogy az ilyenkor törvényszerűen csökkenő kiállítói létszám esetén is inkább a minőség megtartására törekedtek a szervezők, semmint hogy a csökkentett színvonallal csalogassák be az új kiállítókat.

Jelen, jövőkép

A V-Trade Kiállítások Kft. jelenleg évente, hét saját kiállítás szervezését bonyolítja. Ezek közül a FARMER-EXPO (Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás) a legnagyobb.

A vállalkozás céltudatosan arra törekszik, hogy az agrár-ipari, az energetikai, valamint az építési ágazatcsoport részeseinek és partnereinek minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőséget biztosítson a kapcsolatteremtésre, a kapcsolat elmélyítésére és a megmérettetésre.

Az évről-évre, a kiállítások szakmaiságát erősítendő, a kísérő rendezvényeket a különböző felsőoktatási intézményekkel és szakmai szervezetekkel karöltve a V-Trade Kiállítások Kft. úgy állítja össze, hogy módot adjon a korszerű, fontos ismeretek elsajátítására, a legújabb kutatási eredmények, vagy egyéb, a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tapasztalatok megismerésére.

Az ügyfelet nem csak megszerezni, de megtartani is nehéz. Ezért olyan munkára törekszik a cég, mellyel hozzájárulhat partnerei sikereihez, hírnevének és ezzel természetesen a vásárokat szervező vállalkozás hírnevének az erősítéséhez is.

A V-Trade Kiállítások Kft. tevékenységét, a Hajdú–Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Észak–alföldi régió legjelentősebb vásárszervező cég címmel ismerte el 2007-ben.

Az elmúlt évtizedben a családi vállalkozás dinamikusan fejlődött és fontossá vált a megszerzett szellemi tulajdon átadása az időközben felnövő generáció számára. Vaszkó Gábor az idősebb fiú, közgazdász, a kiállítás-szervezésben tevékenykedett hosszú éveken át, jelenleg a stratégiai tervezésben vesz részt. Vaszkó Péter pedig élelmiszeripari mérnökként az agrárkiállítások szakmai vezetését végzi. Az utánpótlás pedig adott, hiszen a családban jelenleg négy unoka van.

XXV. Farmer – Expo Szakkiállítás programja

2016. augusztus 18. csütörtök

10.00 A kiállítás megnyitója, díjak átadása
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díjainak átadása
Kenyérszentelő Ünnepség (Magyarok Kenyere Program)
Helyszín: Magház előtti szabad terület

11.00 A hazai zöldség- és gyümölcstermesztés innovációjának kulcskérdése: a szaporító és ültetési anyag minősége- Konferencia
Helyszín: K pavilon

11:00- 11:10 Köszöntő

Levezető elnökök:
Dr. Gonda István professor emeritus, Debreceni Egyetem MÉK Kertészettudományi Intézet, valamint
Dr. Terbe István professor emeritus,
Szent István Egyetem Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék

11:10-113:0 A pályázati és támogatási környezet hatása a gyümölcságazat fejlődésére Előadó: Dr. Apáti Ferenc, egyetemi docens, Debreceni Egyetem GTK Üzemtani és Vállalati Tervezés Tanszék, FB elnök FruitVeB, alelnök ÉKASZ

11:30-11:50 A hazai faiskolák stratégiája a 2014- 2020. évi támogatások tükrében
Előadó: Palesits Zsolt elnök, Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesülete

11:50-1210 Zöldségfélék rossz csírázásának és kelésének okai
Előadó: Dr. Terbe István professor emeritus, Szent István Egyetem Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék

12:10-12:30 Szünet- büfé

12:30-12:50 Egy magyar faiskola tervei az ültetvénytelepítések segítésére
Előadó: Kávássy Péter igazgató, Holland- Alma Kft.

12:50-13:10 A telepítő gyümölcstermesztő szakember megfontolásai, avagy tények és remények
Előadó: Fülep Imre ügyvezető igazgató, F. N. Fruit Kft.

13:10-13:30 A palántanevelés és a palántázás során elkövetett gyakori hibák
Előadó: Takácsné Dr. Hájos Mária egyetemi docens, Debreceni Egyetem MÉK Kertészettudományi Intézet

13:30-13:50 Hozzászólások, kérdések és válaszok

13:50 Konferencia zárása

11:00 Nyilvános sertésbemutató és bírálat
Helyszín: Sertés pavilon

11.00-13.30 Holstein – fríz egyéni és ivadékcsoport show bírálat
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11.00 Nyilvános juh – kecske tenyészállat bírálat
Helyszín: Juh-kecske pavilon

13.30-14.00 Jersey show bírálat
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14.00 Gyakorlati szántóföldi bemutató
Helyszín: Debreceni Egyetem AKIT, Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet Kismacsi Kísérleti Telep

14.00 DE AKIT Jubileumi tudományos tanácskozás
Helyszín: Debreceni Egyetem

14.00 Agrárfórum – NAK program
Helyszín: Debreceni Egyetem AKIT, Aula

Köszöntő: Dr. Papp László, Debreceni Megyei Jogú Város polgármestere

Moderátorok: Papp Gergely, szakmai főigazgató helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szakmai Főigazgatóság

14.00- 14.20 Az agrárium háttérintézményeinek átszervezési feladatai. Pályázati lehetőségek, agrárkifizetések
Előadó: Dr. Mezei Dávid Csaba agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Miniszterelnökség

14.20- 14.40 Az agrárgazdaság aktualitásai
Előadó: Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium

14.40- 15.00 Az agrárium törvénykezései aktualitásai
Előadó: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke

15.00- 15.20 Kávészünet

15.20- 15.40 A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jövőképe
Előadó: Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

15.40- 16.00 Európai Uniós javaslatok az agrárpiaci válságok kezelésére
Előadó: Juhász Anikó (Ph.D) főigazgató, Agrárgazdasági Kutató Intézet

16.00- 16.20 Kedvezményes mezőgazdasági hitelek
Előadó: OTP Bank Zrt

16.20- Konzultáció, a fórum kérései és válaszok

14.00-14.30 Magyartarka show bírálat
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér
14.00-15.00 Szabadonugrató I (első előszűrő)
Helyszín: Akadályugrató pálya

14.30-15.00 Különleges fogatok bemutatója (taliga, hidegvérű kettes, hortobágyi hetes)
Helyszín: Állattenyésztési bemutatótér

15.00 Magyar- Ukrán- Román üzletember találkozó
Helyszín: MAG – ház

15.00-15.30 Ember- és lóerők vetélkedője
Helyszín: Állattenyésztési bemutatótér

15.30-16.30 Ló tenyészállat felvezetés
Helyszín: Állattenyésztési bemutatótér

2016. augusztus 19. péntek

10.00 A Zöldség- Gyümölcs ágazat technológiai korszerűsítése- gazdasági és piaci kilátások- Konferencia
Helyszín: Magház

10.00- 10.10 Köszöntő: Ledó Ferenc, FruitVeB Elnök

10.10- 10.40 A versenyképes zöldség-gyümölcs termesztés feltételrendszere
Előadó: Dr. Apáti Ferenc, docens, FruitVeB FB elnök, Ékasz alelnök

10.40- 11.10 Az innováció szerepe a zöldség-gyümölcs ágazatban – a precíziós termesztés
térhódítása
Előadó: Ledóné dr. Darázsi Hajnalka, vezető szaktanácsadó, DélKerTÉSZ Szövetkezet

11.10- 11.40 A zöldség-gyümölcs ágazatok munkaerő-gazdálkodásának helyzete és kilátásai
Előadó: Ledó Ferenc, FruitVeB elnök

11.40- 12.10 A zöldség-gyümölcs feldolgozóipar helyzete és kilátásai
Előadó: Kurmai Viktória, Ph.D. hallgató, Debreceni Egyetem

12.10- 12.30 Vita (kérdések, hozzászólások)

12.30- 13.00 Ebédszünet (büféebéd)

13.00- 13.30 Az alma művelési rendszereinek fejlődése és perspektívái
Előadó: Prof. Dr. Gonda István, ny. egyetemi tanár, Debreceni Egyetem

13.30- 14.00 A meggytermesztés helyzete, fejlődési irányai, lehetőségei és korlátai
Előadó: Csizmadia György, FruitVeB alelnök

14.00- 14.30 Az egyes műszaki és termesztéstechnológiai elemek hatása a hajtatott paprikatermesztés jövedelmezőségére
Előadó: Kicska Tibor, Ph.D. hallgató, Debreceni Egyetem GTK

14.30 – 14.50 Vita (kérdések, hozzászólások)

14.50 – 15.00 Zárszó

10.05-10.35 Kutya agility bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11.00 Az állattenyésztési kiállítás eredményhirdetése, díjkiosztás
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11.00 „Kukoricatermesztés aktualitásai”
Helyszín: Mag- ház aula

11.00 Élelmiszeripari workshop – NAK program
Helyszín: Agrár Étterem VIP Konferencia Terem

11.00- 11.20 A sütőipart érintő Élelmiszerkönyvi változások
Előadók: Vadász Sándor, Lassu Anna, NAK

11.20- 11.40 Aktuális tejpiaci helyzet
Előadók: Varga Sándor, Takács Attila, NAK

11.40- 12.00 5%-os sertéshús ÁFA hatásainak elemzése, bemutatása, a sertéspiaci helyzet és tanulságai
Előadók: Vadász Sándor, Takács Attila- NAK

12.00- 12.20 Támogatások: VP, GINOP
Előadók: Varga László, Keletei Marcell- NAK

12.20- 12.40 Javaslat a védjegyek külföldi levédésére, ezzel kapcsolatos tapasztalat
Előadó: Vadász Sándor- NAK

12.40- 13.00 Az egyes iparágak helyzetének várható alakulása nemzetközi téren- prognózisok ismertetése európai és világgazdasági szinten
Előadó: Fórián Zoltán, Agrárközpont Prognózisok ismertetése

13.00-16.00 Sertéstenyésztési fórum „A magyar sertés jövője”
Helyszín: K pavilon

13.30-14.30 Ló tenyészállat felvezetés
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14.00 Agrárinformatikai akadémia- „Mit és mennyit ér az informatika az agráriumban? – avagy az agrárinformatikai megoldások felhasználási területei és gazdasági lehetőségei a mezőgazdaságban.” – NAK program
Helyszín: Agrár Étterem VIP Konferencia Terem

14.00- 14.30 Érkezés, regisztráció

14.30- 14.45 Köszöntő: Gombos Szilárd, Agrárinformatikai Klaszter Elnök

14.45- 15.15 Megnyitó beszéd

15.15- 15.25 A NAK Tápanyag-gazdálkodás tervkészítő szolgáltatásának informatikai rendszere
Előadó: Vágner Ákos, NAK Agrárszolgáltatási Igazgató

15.25- 15.45 Hogyan változik az intenzív növénytermesztés technológiája a szenzorok megjelenésével
Előadó: Dóra Sebestyén, cégvezető, Agrosense

15.45- 16.10 Kávészünet – büféasztal

16.10- 16.30 Szántóföldi gazdálkodás támogatás – hogy az adatok valós időben elérhetőek legyenek
Előadó: Poór Károly, Innovációs Program Igazgató, Dyntell Software

16.30- 16.50 Precíziós gazdálkodás az állattenyésztésben
Előadó: Meggyesi Gábor, Értékesítési Igazgató, Moonsyst

16.50- 17.00 A konferencia zárása – Kérdések és válaszok

14.00 Gyakorlati szántóföldi bemutató
Helyszín: Debreceni Egyetem AKIT, Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet Kismacsi Kísérleti Telep

15.40-16.30 Felvezető verseny I. forduló
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16.30 Állattenyésztési Fórum
Helyszín: Agrár Étterem

2016. augusztus 20. szombat

10.00 Szakmai és tenyészállat értékesítés
Helyszín: Juh-kecske pavilon

10.00-10.20 Vakvezető kutyák bemutatója
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

10.20-11.00 Ló tenyészállat felvezetés
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11.00-11.30 Ember- és lóerők vetélkedője
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11.00 Szakmai továbbképzés juh és kecsketartók számára
Helyszín: Juh-kecske pavilon

11.30-12.30 Szarvasmarha fajtabemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

13.00 Juh-kecske fajtabemutató
Helyszín: Juh-kecske pavilon

13.00-14.00 Szabadonugrató II. előszűrő

13.00-14.00 Szarvasmarha felvezetők ügyességi versenye
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

14.00 Gyakorlati szántóföldi bemutató
Helyszín: Debreceni Egyetem AKIT, Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet Kismacsi Kísérleti Telep

14.30-15.10 Szarvasmarha csülökápolási bemutató

15.00-15.30 Díjlovas karusszel fjord lovakkal

15.30-16.30 Felvezető verseny II. forduló
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

16.00 Telepvezetők eszmecseréje az elmúlt 2 év sikerével és kudarcával
Helyszín: Szarvasmarha pavilon mögötti szabad terület

16.30-17.00 Különleges fogatok bemutatója (taliga, hidegvérű kettes, hortobágyi hetes)

17.00 Szarvasmarha közönségprogramok
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

17.00-18.00 Családok hajtanak (fogatkarusszelek bemutatója)
2016. augusztus 21. vasárnap

10.00-10.30 Kutya agility bemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

10.00 Szakmai és tenyészállat értékesítési nap
Helyszín: Juh- kecske pavilon

10.30-11-30 Szarvasmarha fajtabemutató
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

11.00-13.00 Az én gluténmentes diétám
Helyszín: Magház

11.00- 11.20 A gluténmentes élelmiszerek új szabályozása
Előadó: Koltai Tünde, elnök, Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete

11.20- 11.40 Új Gluténmentes tésztagyár
Előadó: Civita Food Kft.

11.40- 12.00 Gluténmentes- gabonák nélkül?
Előadó: Virgin Oil Press Kft.

12.00- 12.20 Gluténmentes étterem – biztonságosan

12.20- 12.40 Gluténmentes kézműves pékség
Előadó: Glulu Gluténmentes Pékmanufaktúra

12.40- 13.00 Kérdések és válaszok

13.00- Gluténmentes termékek kóstoltatása

11.00 Szakmai továbbképzés juh- és kecsketartóknak
Helyszín: Juh- kecske pavilon

11.30-12-00 Szarvasmarha közönségprogramok
Helyszín: Szarvasmarha pavilon

11.30-12.30 Ló tenyészállat felvezetés
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

12.30-15.00 Mangalica törzskönyvezés és tenyésztési ismeretek
Helyszín: K pavilon

13.00 Juh – kecske fajtabemutató
Helyszín: Juh-kecske pavilon

13.00-13.30 Ember és lóerők vetélkedője
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

13.30-14.00 Különleges fogatok bemutatója (taliga, hidegvérű kettes, hortobágyi hetes)

14.00 Gyakorlati szántóföldi bemutató
Helyszín: Debreceni Egyetem AKIT, Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézet Kismacsi Kísérleti Telep

14.00-14.30 Díjlovas karusszel fjord lovakkal

16.00-17.00 Felvezető versenydöntő
Helyszín: Állattenyésztési bemutató tér

17.00-18.00 Családok hajtanak (fogatkarusszelek bemutatója)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

(Farmer-Expo)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?