Megnyitotta kapuit a 23. Szentlőrinci Gazdanapok (+KÉPEK)

szentlorinci_gazdanapok_2016_01_8Augusztus 12-én, 10 órakor hivatalosan is megnyitotta kapuit a 23. Szentlőrinci Gazdanapok. A vásár vasárnap délutánig várja a szakmai érdeklődőket Szentlőrincen, a Kistermelők Háza melletti területen. Az Erdő-Mező az Agrofórummal közös standon állít ki a B pavilonban, ahol szakkönyvekkel, Erdő-Mező Magazinnal és STIHL nyereményjátékkal várjuk Olvasóinkat!

Szentlőrinci Gazdanapok megközelíthetősége, részletes programja >>>

TELJES KÉPGALÉRIA A SZENTLŐRINCI GAZDANAPOKRÓL >>>

A rendezvény megnyitóján Dr. Győrvári Márk, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ elnöke kiemelte, hogy a 23. alkalommal megrendezett Szentlőrinci Gazdanapok a Dél-Dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb szakmai kiállítása, amely az elkövetkezendő időkben nem csak országos nagyvásárrá, hanem nemzetközi nagyvásárrá is szeretné kinőni magát. Ezzel a fejlődéssel lehetőséget teremtve az európai piac megismerésére, valamint a világ közelebb hozatalára a helyi gazdálkodók számára.

Nyerj STIHL motorfűrészt az Erdő-Mező standján, a B pavilonban!

Nyerj STIHL motorfűrészt az Erdő-Mező standján, a B pavilonban!

Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója hiszi, hogy a régi, virágzó falvak visszatérnek, és hogy érdemes főiskola vagy egyetem után hazatérni, ahol a nők és a fiatalok is megtalálják a számításaikat, és újra lesz értéke az elvégzett munkának. A kistermelők és őstermelők mellett a nagyvállalatoknak is megvan a saját helye és szerepe abban, hogy újra élhető legyen a vidék, ezzel megteremtve a jövő generációinak életképét az elődeikhez hasonlóan.

Tiffán Zsolt, Mezei Dávid, Pohl Gabriella

Tiffán Zsolt, Dr. Mezei Dávid, Pohl Marietta

Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjét, az Ős-Dráva Program miniszteri biztosát büszkeséggel tölti el a megye adottsága, amely páratlan kincseket rejt. A két teljes borvidék mellett a turizmus is fejlett, amelyben a falusi turizmus alkalmával a helyi termékek fogyasztása a gasztronómiai élvezetek részévé vált. A Szentlőrinci Gazdanapok nagy segítség abban, hogy a gazdákat a termelésben segítsék, és a terméküket a piacra eljuttassák.

Logosol a Szentlőrinci Gazdanapokon

Logosol a Szentlőrinci Gazdanapokon

Dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a vidékfejlesztés a modernizációról és hagyományőrzésről szól. A Vidékfejlesztési Programban mindkettő jelen van, amit pont egy évvel ezelőtt fogadott el az Európai Bizottság. Ennek keretében a rendelkezésre álló 1350 milliárd forintból mintegy 900 millió forintot már hozzáférhetővé tették a gazdák, pályázók számára. Ezzel növelve a vidék versenyképességét, hogy a 2020 utáni nehezebb időszakra már felkészültebben érkezhessenek meg.

szentlorinci_gazdanapok_2016_01_4

(Rákóczi Ágnes – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Fotók: Gribek Tímea) 

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?