Barna medve jár az Aggteleki Nemzeti Park területén – egy vadász látta is

barna_medve_2A hirado.hu információi szerint hétfőn átjött egy medve Szlovákiából az Aggteleki Nemzeti Parkba, amely azóta hazánkban bolyong – többen látták is. Szabó Ádám, az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa az M1-en elmondta: a barna medvét hétfőn hajnalban egy vadász látta a területen, aki először vaddisznónak nézte az állatot.

A megrémült medve előbb átkelt a Bódván, majd egy mezőgazdasági területre érve ügetésbe kezdett a közeli erdő felé. Hozzátette, hogy valószínűleg jelenleg is a Martonyi erdőben tartózkodik, de nincsenek pontos adatok, mivel az állaton nincs jeladó.

A szakember megjegyezte, a nyomok alapján a medve 100-120 kg-os lehet. Valószínűleg egy fiatal kan, és a párzási időszak vége felé még mindig élete párját keresi. Kiemelte, alapvetően nem jelent veszélyt az emberre, de azért érdemes nagy ívben elkerülni és nem settenkedve megközelíteni őt.

A Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársaival közösen hőkamerákkal keresték az állatot, és a környező települések nyíltabb területeit is átvizsgálták.

(hirado.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?