Fejlődik a székelyföldi erdészeti kommunikáció! – Közönségkapcsolati és kommunikációs részleg a magánerdészeteknél

fakitermeles_malnasfurdoKommunikációs és közönségkapcsolati részleget hozott létre a Székelyföldi Ma­gánerdő-tulajdonosok és Erdőgaz­dálkodók Szövet­sé­ge, az A.P.A.P.E.T. – közölte az Erdő-Mező Online erdészeti portállal Kádár Tibor okleveles erdőmérnök. A szervezeten belüli új egység feladata lesz, hogy hitelesen képviselje a sajtó és a nagyközönség előtt a szövetség érdekeit, álláspontját. Mindemellett a másik fontos cél a kiegyensúlyozott véleményformálás a civil társadalom felé az erdészetről és erdőtulajdonosokról – a már kialakult “nagyon negatív kép helyreállítása érdekében”.

 

“A közönségkapcsolati részleg létrehozásában nem kis szerepe volt a kommunikáció terén az anyaországban kifejtett tevékenységeknek. Mi is hasonló szintre szeretnénk emelni ezt a Romániában az ágazatból teljes mértékben hiányzó tevékenységet” – tudta meg az Erdő-Mező Online Kádár Tibortól.

Hozzátette: szándékukban állt egy komolyabb közönségkapcsolati hálózatot felállítani, ennek érdekében pedig Szovátán, a székelyföldi magánerdészetek találkozóján jelenlevő tagok kijelöltek egy közönségkapcsolati és sajtóreferensi megbízottat, akinek feladata, hogy korrekt, a szövetséget és tevékenységét érintő hírekkel lássa el a helyi és nemzeti érdekeltségű sajtót, valamint szükség esetén reagáljon az esetlegesen megjelenő hírekre, amelyek a tagszervezeteket érintik.

“Szeretnénk tájékoztatni a sajtót és a civil társadalmat arról, hogy mit is teszünk mi, erdészek. Tagszervezeteinknél az elképzelés szerint további megbízottak lennének, akik a helyi sajtóval tartják majd a kapcsolatot” – közölte a székelyföldi szakember, aki kihangsúlyozta: fontos, hogy ne csak arról szóljanak a hírek, hogy mennyi fát vágtak ki, hanem például legyen híradás arról is, hogy mennyit újítanak fel, hány csemetét ültetnek. Első sajtótájékoztatójukon éppen ezzel a témával foglalkoznak majd.

A közönségkapcsolati megbízottaknak további feladata lenne, hogy önállóan, de az egyesület ernyője alatt saját, minőségi rendezvényeket, eseményeket szervezzenek, amelyeken az emberek megismerhetik az erdészek munkáját.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?