Új John Deere harvester és forwarder dolgozott a zalai erdőben (+VIDEÓ drónfelvételekkel)

John Deere 1270G harvester

Április közepén a Zala megyei Kistolmácson és környékén tartott szakmai napot a John Deere erdészeti gépek hazai forgalmazója, az osztrák Öforst GmbH, valamint magyarországi partnere, a Timber-Trans Kft. A település faluházában megtartott köszöntők és előadások után egy erdészeti gépbemutató várta az erdészeket és fakitermelőket, amelyen egy John Deere 1270G harvester és egy 1210E forwarder mutatkozott be.

TELJES KÉPGALÉRIA A JOHN DEERE ERDÉSZETI GÉPBEMUTATÓRÓL >>>

Erdő-Mező Videó a gépbemutatóról drónnal készített légi felvételekkel:


Szerkesztő-riporter: Gribek Dániel
Operatőr-vágó: Kovács Zoltán
Drón: Adler László

„A helyszínt a Zalaerdő Zrt. biztosította számunkra ebben a fenyvesben. Szeretném, ha a rendezvényünkből valamiféle szokás lenne, és kétévente vagy akár minden évben egy ilyen terepi gépbemutatót tudnánk tartani Magyarországon” – mondta el az Erdő-Mezőnek Nagy Gábor, az Öforst Forsttechnik GmbH hazai képviselője a helyszínen.

Harvester új John Deere motorral

A gépbemutató során nagy érdeklődés övezte a John Deere 1270G harvestert, amely komoly területteljesítménnyel termelte a fát a zalai fenyvesben.

john_deere_gepbemutato_2016_51

„Ez a 1270G szériás gép igazi újdonságnak számít, amelyben a legfrissebb fejlesztésű John Deere motor található. A harvester jelenleg egy H415-ös fejjel dolgozik a gépbemutatón” – magyarázta Nagy Gábor, aki hozzátette: a magyar viszonyokra a John Deere harvesterek közül a 1070-es és a 1170-es szériát ajánlják, ám azok a vállalkozóknak, akik nagyon komoly területteljesítményt akarnak elérni, vagy kemény bükkösökben használnák, mindenképpen a 1270-es vagy a 1470-es fakitermelő gépeket érdemes választaniuk.

Hazai terepen bemutatózott a forwarder

Hazai körülmények között is kiválóan használható a John Deere 1210E forwardere, amelyet az is bizonyított, hogy a rendezvényen bemutatott gép a hétköznapokon is a zalai erdőkben dolgozik.

John Deere 1210E forwarder

John Deere 1210E forwarder

„Ezt a forwardert Pendli István egyéni vállalkozó biztosította számunkra. Egy IT4-es motorral szerelt, 10 méteres daruval és belül vezetett csövekkel rendelkező gépet láthatott a szakmai közönség. Ami érdekessége még, hogy a daru végét átépítettük, és egy Cranab kanál van rajta. Ezt kifejezetten a magyar viszonyok közé tudjuk ajánlani, apríték vagy nagyobb rönkök kihordására egyaránt kiváló eszköz” – mutatta be a Magyarországon dolgozó forwardert Nagy Gábor.

Az Öforst GmbH és a Timber-Trans Kft. gépbemutatóján sok érdeklődő vett részt, akik a vásárláshoz már csak egy dologra várnak… a már régóta áhított, ezúttal augusztusra ígért erdészeti géptámogatásra.

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?