Májusban Keszthelyen rendezik meg a XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot

szarvasbogo_versenyMájus 28-án egész napos programsorozattal kiegészítve rendezi meg a XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot a keszthelyi Helikon Vadászati Múzeumban a Vadászati Kulturális Egyesület. A verseny kísérőrendezvényeként lesz vadászkürtös találkozó, művészeti és természetfotó kiállítás, de a XIII. Bársony István Prózamondó Versenyt is erre az alkalomra hirdették meg.

Helyszín: Keszthelyi Vadászati Múzeum
Időpont: 2016. május 28.

Szeretne még több erdei programról értesülni? Akkor keresse fel az Erdeiprogramok.hu portált, és iratkozzon fel hírlevelünkre >>>

A szerteágazó tevékenységek mellett a Vadászati Kulturális Egyesület 2011-ben a hazai szarvasbőgő versenyek megszervezését és a versenyzők nemzetközi szerepléséhez szükséges feltételeinek megteremtését átvállalta az Országos Magyar Vadászkamarától, amely majdnem egy évtized után tette le a stafétabotot. A VKE azonban úgy döntött, hogy a szarvasbőgés imitálásának tudománya szervesen hozzá tartozik a magyar vadászati kultúrához, ezért felvette azt, és büszkén viszi tovább.

A jubileumi főrendezvényt Vadászkürtös Találkozóval, ünnepi közgyűléssel és méltó megemlékezéssel szeretnék igazán emlékezetessé tenni. Az idei, XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokságra 11 ország majdnem 40 versenyzőjét várják.

A VKE képzőművészeinek és természetfotósainak munkáiból látványos kiállítás színesíti majd az eseményt, melyet a „25 éve a vadászati kultúra szolgálatában – a VKE negyedszázados tevékenysége képekben” című tárlat, valamint a „Régmúlt vadászpillanatok” című vándor fotótárlat egészít ki.

Mindemellett itt lesznek átadva az Egyesület kitüntetései, és a XIII. Bársony István Prózamondó Versenynek is e rendezvény ad helyet. A rendezvény ideje alatt a Helikon Kastélymúzeum és a Vadászati Múzeum folyamatos angol-német nyelvű kísért programokat biztosít a Kastély teljes területén. Az egész napos programsorozatot kültéri gímtrófea bemutató, valamint kézműves vadászati termékek szemléje teszi teljessé.

PROGRAM:

9.30 Ünnepélyes megnyitó
Köszöntőt mond:
Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnöke
Oláh Csaba, a VKE elnöke
Kitüntetések, elismerések átadása

10.00 Vadászkürtös Fesztivál (színpad)

10.00 XIII. Országos Bársony István Ifjúsági Prózamondó Verseny

(Vadászati Múzeum, Széchenyi-Kittenberger terem)

11.00 VKE Ünnepélyes Közgyűlés (Festetics Kastély, Tükörterem)

12.00 Állófogadás (Festetics Kastély, Velencei tükörterem és báltermek)

13.00 Hagyományőrző lovasbemutató a Festetics Kastély kertjében

14.00 Solymászbemutató a Vadászati Múzeum kertjében

14.00 VKE Magyar Vadászkürt Egylet közgyűlés

(Vadászati Múzeum, oktatóterem)

15.00 XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnokság (színpad)

18.00 Eredményhirdetés (színpad)

*a programváltozás jogát a szervezők fenntartják!

(Vadászati Kulturális EgyesületErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?