Újból összefogtak az erdészek, a vadászok és a rendőrök Veszprém megyében

veszprem_rendor_erdeszA Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2016. április 9-én főként a falopások, a rongálások és az orvvadászat visszaszorítása érdekében fokozott ellenőrzést rendelt el a megye illetékességi területén található erdőterületeken.

Az ellenőrzések alkalmával közreműködtek a területileg illetékes vadásztársaságok és erdészetek képviselői is. Több mint 80 rendőr, vadász és erdész vizsgálta át a Várpalota környékén található táj- és természetvédelmi területeket, erdőket. Az akció során a rendőrök 15 alkalommal intézkedtek jogsértő cselekmények elkövetése miatt, közülük 6 esetben szabálysértési eljárást, 4 esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Az egyenruhások 3 osztrák állampolgárt is igazoltattak, akik a jogszabályi tiltás ellenére az ösküi erdőben krosszmotorral közlekedtek.

A motorosok ellen erdőrendészeti szabálysértés miatt tettek feljelentést. Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt akciókra.

(police.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?