Profi erdészeti gépek területek rekultiválásához

ahwi_megazet_4A Megazet Kft. által forgalmazott AHWI-Prinoth erdészeti gépek ma már szinte nélkülözhetetlen eszközei a környezetkímélő erdőgazdálkodásnak.

A függesztett gépek traktorra vagy baggerra szerelhetők, de a gyártó saját önjáró lánctalpas közelítő gépet is kínál, amelyre a függesztett eszközök és a biomassza aprítók felszerelhetők.

ahwi_megazet_1

Gazdasági előnyt jelent: AHWI zúzóval takarítani!

A traktorhoz kapcsolható AHWI szárzúzók a környezetkímélő tereprendezés előfutárai, profi kivitelű univerzális gépek a vegetációs felületek hatékony, gazdaságos és ökológiailag kiegyensúlyozott letakarítására. Akár álló cserjéket vagy fekvő vágási maradványokat kell eltávolítani, nyomvonalak, tűzsávok kialakításhoz, vagy karácsonyfa, gyümölcsfa és egyéb ültetvények újratelepítéséhez, rekultiválásához – elegendő egyetlen traktoros, aki a nagy munkát gyorsan és hatékonyan elvégzi. Ez azt jelenti, az AHWI szárzúzóval sokkal kisebb ráfordítással, sokkal rövidebb idő alatt és kisebb létszámmal végezhető el a munka, mint hagyományos eljárással.

A gép számára lényegtelen, hogy álló liget, fekvő ágak, bokros terület vagy vegyes szekunder vegetáció van a terepen. A tolás eredményeként a bokrokat, fákat ledönti, a fekvő anyagot a vízszintes rotor behúzza, a kiálló gyökereket talajszintig ledarálja. A kinyert biomasszát a gép szétteríti a területen. Ökológiailag értékes a rotációs elv.

ahwi_megazet_2

A traktorra függesztett gépek 1,8-2,3 m munkaszélességben dolgoznak.

Az AHWI zúzó-maró (mulcser) a legnehezebb talajokon is tökéletes ágyat készít az újratelepítéshez.

Az extrém robusztus és strapabíró AHWI zúzó-marókat kemény munkára tervezték, az erdészeti ültetvények és nyomvonalak kialakításához, kert- és tájépítéshez, mezőgazdasági és gyümölcsültetvényekhez. A karácsonyfa-, gyümölcsfa ültetvények újratelepítéséhez, rekultiválásához, magágykészítéshez, de akár építési területek előkészítéséhez, vagy különféle anyagok talajba juttatásához is használható. A gép egy menetben aprítja fel a gyökér- és famaradványokat, lazítja fel a talajt és dolgozza bele az organikus maradványokat.

Géptípustól függően akár 50 cm mélységig létrehozható a laza, homogén és tápanyagdús talajszerkezet. Ez a legtermészetesebb, legkitartóbb és legolcsóbb módja a trágyázásnak, ahol a tápanyagot a felaprított gyökerek és famaradványok szolgáltatják, amelyek a természeti körfolyamat során visszavezetve a talajba fejtik ki hatásukat.

A talaj-előkészítés AHWI zúzó-maróval a mező-, erdőgazdasági vagy infrastrukturális területeken nagyon kifizetődő megoldás, csakúgy, mint az ültetvények rekultiválása. Ön így megspórolja a munka- és gépigényes gyökértuskók eltávolítását.

ahwi_megazet_3

Az AHWI mulcser a korábbinál kisebb személyi és gépi költséggel és sokkal rövidebb idő alatt „lazán” teljesíti feladatát. További előnyeiből is profitálhatunk, ugyanis az AHWI talajművelés ISO-konform eljárás, amely növeli az elfogadottságot és az üzemeltetők imázsát. Ez a kitétel jelentős előnyöket jelenthet a versenytársakkal szemben.

A 65 cm munkaszélességű S700-650 pásztakészítő mellett 2 m és 2,3 m szélességben készülnek az RF típusjelzésű AHWI zúzó-maró gépek, 100-400 LE teljesítményigénnyel.

Tuskómarás kihúzás helyett

A fatuskók eltávolításának hagyományos módja nagy megterhelést jelent az erdei talajok számára. A humuszréteg gyakran nagy felületen felszakad, károsodik a természetes talajrétegződés a benne élő struktúrával és az érzékeny ökoszisztémával. A kialakult tölcsérek vízgyűjtőkké válva talajerózióhoz vezethetnek. A nehéz munkagépek további talajkárosodást okozhatnak.

Ökológiai alternatívát nyújtanak az AHWI tuskómaró gépek. A kihúzással ellentétben a tuskók lemarása sokkal kisebb, minimális felületű behatással van a talajszerkezetre. A ledarált szerves anyagok helyben maradnak, és visszakerülnek a természeti körforgásba. Ezzel védjük, és egyúttal tápanyaggal látjuk el a talajt, jobb körülményeket teremtve a következő ültetvények számára. Az SF jelű marókkal a tuskókat precízen, géptípustól függően akár 120 cm mélységig ledarálhatjuk. A tökéletes ergonómiai kialakítás eredményeként a munka minden fázisa jól szemmel követhető.

ahwi_megazet_4

Kevesebb kiadás, kisebb költségek!

Gazdasági szempontok szerint is sokkal kifizetődőbb ez a megoldás. Az AHWI tuskómaróval rögtön dupla megtakarítást érhet el. Egyrészt alacsonyabbak a beszerzési és üzemeltetési költségei, mint a kihúzógépekéi, másrészt megtakarítható a gyökerek elszállításának és felaprításának a költsége.

Valamennyi AHWI gépen a robusztus rotorokon és marókeréken egyenként cserélhető keményfém marókések gondoskodnak a hatékony aprításról, alacsony karbantartási költség mellett. A csavarkötéssel rögzített kések egyszerűen és gyorsan cserélhetők. A kések pozicionálása biztosítja a hatékony aprítómunkát és az alacsony üzemi költségvonzatot. A kimondottan robusztus felépítés és kialakítás garantálja a tartós és alacsony karbantartás-igényű hosszú élettartamot.

ahwi_megazet_5

Az AHWI-Prinoth nemcsak mulcsereket gyárt, hanem azok önjáró hordozóit is.

Az RT300, RT400 és RAPTOR 800 lánctalpas önjáró gépeket speciálisan, a világon legkeményebb feladatokra konstruálták. Nehéz terepek takarítására, cső- és villamosvezetékek nyomvonalainak kialakítására, rendben tartására, professzionális ültetvények és erdőterületek rekultiválására egyaránt kiválóan alkalmasak. A szibériai hidegben, a trópusi hőségben, hóban, mocsárban és porban is megbízhatóan teljesítik feladatukat hosszú élettartamuk alatt.

A H600 biomassza aprító egy robusztus függesztett gép, amely akár 240-400 Le-s traktorral, vagy az RT 400-assal is üzemeltethető. A behordó rotor a fekvő biomasszát és az álló vegetációt (25 cm átmérőig) betereli a gépbe, ahol a továbbítóhengerek biztosítják az egyenletes anyagáramot. A rotor különféle profilú szerszámokkal szerelhető, a házba beépített utóaprító elemek tovább aprítják az anyagot, és biztosítják az eltömődésmentes kijuttatást.

Minőség és biztonság, teljesítmény és termelékenység a legfőbb ismérvei a „Made in Germany” AHWI-termékeknek.

ahwi_logo

Drexler János

Megazet Kft.
H-8200 Veszprém,-Kistó u. 13.
Tel/Fax:+36-88/566-620
Mobil: +36-30/939-6719
megazet@megazet.hu
www.megazet.hu

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?