Idén is több alkalommal mérhetik össze tudásukat a fiatal asztalosok

asztalosLassan lendületet vesz ez az év is, így a robinwood.hu összegyűjtötte, hogy milyen versenyek várnak a fiatalságra. Mert versenyezni jó, jó versenyen versenyezni meg még jobb.

Március 17-18. Sopron, egyetemi tanüzem – Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny
A versenyről idén keveset tudni, valószínűleg annak köszönhetően, hogy a korábbi szervező stáb teljesen lecserélődött. Márciusban van a gyakorlati döntő, február 15-én pedig az elméleti forduló. A döntő korábban kétnapos volt: első nap egy bútordarab elkészítése, második nap szakmaspecifikus feladatok megoldása várt a háromfős csapatokra. Ez idén sem lesz másképp. Kíváncsian várjuk mi fán terem az idei vizsgamunka.

Április 18-20. Budapest, Hungexpo vásárközpont – Szakma Sztár Fesztivál
Ez a két programot is magába foglaló megmozdulás egyrészt a Szakma Kiváló Tanulója, másrészt az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének is helyet ad. Az Országos Kereskedelmi- és Iparkamara gondozásában zajló versenysorozat elsősorban a szakoktatási tananyagra épül. Nem könnyű egy ilyen nagy volumenű szakmai versenyt magas színvonalú vizsgafeladattal támogatni, nem is igazán szokott sikerülni. Meglátjuk, mi lesz idén!

November 28-december 9. Sopron, egyetemi tanüzem
Meghívásos Faipari Szakmai Verseny a Simonyi Károly Műszaki Faanyagtudományi és Művészeti kar bázisiskolái számára. Friss kezdeményezésként, 2015-ben indították útjára ezt a versenysorozatot, amit aztán minden évben az őszi szemeszter záróakkordjaként egy szakmai hét keretén belül fognak megszervezni. Bízunk benne, hogy idén már leküzdi a gyerekbetegségeket és igazi kihívást jelent majd a résztvevő csapatoknak.

December 1-2-3. Svédország, Göteborg. EuroSkills, a szakmák Európa-bajnoksága
Az európai érmek és a világbajnoki cím is a mi vitrinünkben található pillanatnyilag. Tehát egyrészről óriási a nyomás a magyar csapaton, másrész hatalmas büszkeség, hogy most rajtunk a világ szeme. Ennek fényében különösen sajnálatos, hogy a „politikai” útvesztőkben kicsit eltévedni látszik az ügy. Reméljük megoldódnak az anomáliák és újra arról fog szólni ez a történet, amiről kell.

(www.robinwood.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?