Kotschenreuther erdészeti gépek – Új erdészeti traktorok az ODISYS-től

kotschenreuther_4A természet egyik legcsodálatosabb áldása az erdő, amely körül vesz bennünket. Az erdőműveléssel foglalkozó emberiség évezredek óta megtanulta tisztelni és megbecsülni a természetet. Az erdők műveléséhez használt eszközök az elmúlt néhány évtizedben forradalmi átalakuláson estek át, ma már nem csak az erdészeti gumiabroncsozás és a gép alját védő páncélzat teszi igazi erdészeti géppé a traktort, hanem rengeteg speciális funkció, amely megkönnyíti és biztonságossá teszi az erdei munkát.

Az Odisys által kínált KOTSCHENREUTHER erdészeti gépcsalád tökéletesen illeszthető az erdészeti elvárásokhoz, hiszen eredetileg is erre tervezték, és napjainkban is erre a célra fejlesztik. A Kotschenreuther KG által gyártott erdészeti traktorok alapját, John Deere traktorok képezik. A gyárból érkező Új John Deere erőgépek kiforrott és korszerű alváz-motor fődarabjaira szerelik fel az ügyfelek egyedi igényei alapján összeállított specifikációnak megfelelő komponenseket, alap lépésként a teljes körűen megerősített alváz és az önmagában is kellő védelmet nyújtó kabint.

A gép magyarországi premierje a 2016. január 27-én kezdődő AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállításon lesz!

A kínálat két nagy csoportot képez, a kisebb tömegű és testméretű széria a K165R és K175R modelleket foglalja magában, míg a nagyobb testméretűek a K220R, K240R, K260R típusok, a számok egyben a lóerőt is jelölik.

kotschenreuther_1

Fotó: Odisys Bt.

Az alvázas kivitelű traktorra felszerelésre kerül egy kiegészítő, a traktort teljes hosszban merevítő segédváz, illetve a letalpalóként funkcionáló első híd hidraulikusan vezérelt kitámasztója, mely a használat során szintezhetővé teszi az első hidat, így daruzáskor, vagy egyenetlen terepen is stabilizálja a gép pozícióját. A gép alsó részét vastag, erős páncélzattal lehet megvédeni a külső erőhatásoktól.

Majd ezt követően felszerelésre kerül a speciálisan erdészeti célra tervezett robusztus vázszerkezetű erdészeti kabin, melyre nem szükséges külön védőkeretet felszerelni, mert a kabinváz önmagában elég erős extrém erőhatások kivédésére is.

A kabinban a legkorszerűbb technika és a legmagasabb komfort fogadja a gépkezelőt.

kotschenreuther_2

Fotó: Odisys Bt.

A traktor váltóművétől függően, a váltókar fix pozícióban helyezkedik el a kabin jobb oldalán. (PowrQuad illetve az automata kapcsolású AutoQuad kiviteleknél 20/20 illetve 24/24 sebesség fokozat áll rendelkezésre). Ezen kiviteleknél a traktor központi számítógépe is itt található, ezen a 10” átmérőjű érintőképernyős kezelő felületen történik a traktor alap hidraulikus és elektromos rendszerének a beállítása.

A DirectDrive duplakupplungos félautomata és az Autopowr váltóval szerelt kiviteleknél szinte minden esetben az üléskarfáján helyezkedik el a teljes gépkezelői terminál. Kérésre a terminál kijelzője rendelkezhet videó funkcióval is. A daru és adaptereinek a vezérlése az ülés karfáinak a végére szerelt joystick karokról történik. A kifejezetten nagy hidraulika kapacitást igénylő eszközök miatt a gépek alapszereltségben minimum 155 l/min hidraulika szivattyúval és növelt hidraulika olajtartály kapacitással készülnek, így kerülve el az idő előtti elhasználódást, vagy az esetleges túlmelegedést.

kotschenreuther_3

Fotó: Odisys Bt.

A daruk és a csörlők beállítását egy különálló terminálon végezheti el a gépkezelő, az XXL kabinnak köszönhetően az ülés pozíció 360 fokban állítható, fordítható, így teljes komfortot biztosítva a kezelőnek. Minden géptípushoz elérhető a megfordítható kormányzás lehetősége, mely segítségével jobban kihasználható a gép teljesítménye. A kabin felszerelését követően kerül szerelésre a Palfinger által gyártott Epsilon darucsalád ügyfél által kiválasztott tagja. A daruhoz kérhető a Kesla által gyártott ProAx processzor fej is. A gépek darui alá rönkbehúzó csörlő és beemelő kerülhet, illetve szabványos pótkocsi vonófej, melyek fokozzák a gép kihasználhatóságát, akár kiközelítő kocsit is vontathat.

A gép front részére KWF által gyártott, nagy teherbírású, akár 8 tonna kapacitású, acél illetve köteles csörlőket szereltethetnek fel a megrendelők.

Kotschenreuther az AustroFoma kiállításon - Fotó: Gribek Tímea - Erdő-Mező Online

Kotschenreuther erdészeti traktor az AustroFoma kiállításon – Fotó: Gribek Tímea – Erdő-Mező Online

Ami az üzembiztosság mellett fontos, az nem más, mint az értékállóság, a szervizháttér és a lassú amortizáció, amely kiemeli a többi erdészeti traktor közül a KOTSCHENREUTHER erdészeti gépeit.

Odisys Bt.
H-6000 Kecskemét, Könyves Kálmán Krt. 109.
info@odisys.hu
www.odisys.hu

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?