Az Év Agrárembere döntősei: ismerje meg Adamcsik László vadászt

adamcsik_laszloA véghajrához közeledik az Év Agrárembere Díj: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. Rövidesen kiderül, kik a kategóriagyőztesek és a szavazás is tovább folytatódik a közönségdíjért. Bemutatjuk a jelölteket: ismerjék meg az erdészet-vadászat kategória döntősét, Adamcsik Lászlót, a Csabai Raktárszövetkezet igazgatósági elnökét!

“Aki siet és mohón vadászik, nem ér rá a vadászsikert értéke szerint megbecsülni, nem ér rá boldognak lenni és az igazi vadászéletnek örülni, elmulasztja meglátni, észrevenni mindazt, ami a vadászatban a legszebb, s amit néhány sor betűvel leírni, az avatatlannak megmagyarázni nem lehet.” – így gondolkodik Adamcsik László a vadászatról.

Az Adamcsik László által vezetett Csabai Raktárszövetkezet fő tevékenységei közé tartozik a növénytermelési integráció, a raktározás és a tárolás, a megtermelt termények felvásárlása és értékesítése, továbbá a gabonakereskedelemben való részvétel. A szövetkezet – nagyságrendjénél fogva – egyes termények esetében árbefolyásoló hatással bír a térségben. A fő cél kiszolgálni a tagság azon igényeit, melyek egyénileg nem, vagy csak nehezen oldhatók meg, elősegíteni ezáltal az eredményesebb gazdálkodást. A szövetkezet gazdasági stabilitását nem az alapításkori tőke határozza meg, hanem a menedzsment és a tisztségviselők elhivatottsága, a tagság döntő többségének szándéka az előrelépésben, valamint a magasabb szintű szerveződés szükségességének felismerésében. E tevékenység eredményességét biztosítja Adamcsik László személye.

A Csabai Raktárszövetkezet tevékenysége 23 településre kiterjedő növénytermelési integrációra épül. Az Európai Unióhoz történt csatlakozást követően az intervenciós felvásárlásra bejelentett termények kezelését is a szövetkezet végzi. A termelők felismerték az önszerveződés szükségességét, a békéscsabai és környékbeli termelők, függetlenül tagsági viszonyuktól, mind nagyobb létszámban veszik igénybe szolgáltatásaikat, ezáltal a szövetkezeti tevékenység és az abból származó eredmény tovább növekszik és egyben meghatározó mezőgazdasági szereplővé tette a szövetkezetet a működési területen. A Csabai Raktárszövetkezet taglétszáma 208 fő, az éves árbevétele pedig 1,5 milliárd forint. Ezek a számok mutatják azt, hogy a termelők gazdálkodásának elősegítése érdekében végzett munka eredményes. A szakmai tudás, a kitartás és alázat együttes jelenléte segítette Adamcsik Lászlót igazgatósági elnök feladatainak sikerre vitelében.

adamcsik_laszlo

Adamcsik László a Csabai Raktárszövetkezet igazgatóságának elnöke, jól felkészült, céltudatos vezető. Az általa vezetett szövetkezetnél minden a termelőkért, a vidék felemelkedéséért, és magyar mezőgazdaság jobb jövőjéért történik. A szövetkezés, az összehangolt értékesítés és a termelők értékesítési pozíciójának javítása érdekében tett hatékony intézkedései következtében a szövetkezet mutatói eredményesek. A vidék fejlesztése, értékesebbé tétele érdekében társadalmi tisztségek vállalásával járul hozzá. A Békéscsabai Nimród vadásztársaság elnökhelyettese, a Békés Megyei Agrárkamara osztályelnöke, valamint lakóhelyén önkormányzati képviselőként végez munkát. Adamcsik László szakmai felkészültsége és hite töretlen a jobb a maradandó érték létrehozásában, valamint a vidék érdekében végzett munka eredményességében.

Szavazni az azevagrarembere.hu weboldalon lehet. Az erdészet-vadászat kategória döntőse még Tőzsér Mária és Répászky Miklós.

(agrotrend.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?