Több elsős diákot vehet fel jövőre a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola

roth_gyula_iskolaA Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola egyike annak az országos szinten hatvannégy agrárképzési intézménynek, amelynek fenntartását szeptember elsejétől a Földművelésügyi Minisztérium vette át.

Román István, a minisztérium agrárképzésért felelős helyettes államtitkára tegnap a szakközépiskolába látogatott, ahol kifejtette: az agrárszakképzés erősítése egyet jelent a duális, azaz a gyakorlatközpontú képzés kiszélesítésével. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ebben is partnere a minisztériumnak.

Román István a jövő változásaival kapcsolatosan kijelentette, technikusi szinten szétválasztanák az erdőgazdálkodási és a vadgazdálkodási szakirányt.

A soproni szakközépiskola leendő elsős környezetvédelmi technikusainak számát a mostani tizennyolcról negyvenre emelnék. A korábbi fenntartó, az egyetem gondos működtetője volt a gyakorló-szakközépiskolának. A minisztérium céljai között ugyanakkor szerepel az is, hogy további fejlesztési forrásokat biztosítson az agrárágazati középiskoláknak.

Hoczek László, a Roth-szakközépiskola igazgatója kiemelte, intézményük szinte az egész Dunántúlról fogad diákokat. Jelenleg ötszáztizenhatan tanulnak náluk. Jövőre az eddigi száz-százöt elsős diák helyett százhúszat is fogadhatnak.

(kisalfold.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?