A Nyugat-magyarországi Egyetemen járt Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

nyme_usaSzerda délután a Nyugat-magyarországi Egyetem vezetőivel találkozott Colleen Bell nagykövet az intézmény kampuszán, ahol az egyetem múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettek. A nagykövetet Prof. Dr. Náhlik András általános rektorhelyettes, Prof. Dr. Németh Róbert tudományos és külügyi rektorhelyettes, valamint Dr. Dinnyés Álmos kancellár fogadta.

A zárt ajtós megbeszélésen szó esett a megújuló egyetem jövőképéről, az országosan egyedülálló erdőmérnöki és faipari mérnöki képzések terveiről, a duális képzések erősödéséről és a gazdasági szereplőkkel való szoros együttműködésekről is.

A nagykövet először járt Sopronban, látogatása azért is jelentős esemény, mert Collen Bell közismerten filantróp: a januári nagyköveti kinevezése előtt közszolgálati munkája, valamint a stratégiai és szervezeti tervezés terén elért sikerei eredményeképpen kritikus fontosságú kezdeményezések valósultak már meg a természetes erőforrások védelme területén.

nyme_usa

A szerdai találkozó Dr. Andrew Gillespie, a Nemzeti Környezethatás Elemző Kutatóközpont (Washington, USA) igazgatóhelyettesének 2015. februári soproni látogatásának folytatásaként valósult meg. A professzor az amerikai nagykövetség ösztöndíjával egy hónapot töltött az Erdőmérnöki Karon, hogy tapasztalataival támogassa az erdészeti kar kutatóit és hallgatóit, de részt vett az Agrárklíma 2 projekt sikeres teljesítésében is.

(nymepress.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?