Nézze élőben, hogyan szavazza meg a Parlament a vadászati törvény módosítását - MEGSZAVAZVA!

November 17-én, kedden tart zárószavazást az Országgyűlés a vadászati törvény módosításáról, amelyet az interneten is végig lehet kísérni élő adásban.
Nézze élőben, hogyan szavazza meg a Parlament a vadászati törvény módosítását - MEGSZAVAZVA!
A szavazás 10:30 előtt lezajlott az alábbi eredménnyel: vvt_zaro_2 Több változást eszközöltek a vadgazdálkodási törvényben Győrffy Balázs (Fidesz) a vadgazdálkodásról szóló törvény módosításának fő elemei közé sorolta a tájegységi vadgazdálkodást, az üzemtervi ciklus 20 évre való növelését, valamint a tájegységi gazdálkodási terv bevezetését. Szabályozzák a vadászati jog hasznosítását és a vadkár kezelését is. A képviselő hangsúlyozta: komoly társadalmi vita előzte meg a módosítást, és az észrevételeket be is építették a javaslatba. Magyar Zoltán (Jobbik) közölte: azzal együtt, hogy vannak ellentmondások a jogszabályban, pártja támogatni tudja azt, mert valóban széleskörű egyeztetés folyt arról és az ellenzéki pártok észrevételeit is beépítették a javaslatba. Legény Zsolt, az MSZP képviselője közölte, a szocialisták tartózkodni fognak a szavazáson, mert a vadkár mértéke nulla vagy 10 százalék lehet, ami a korábbi állandó 5 százalékhoz képest költségnövekedést jelent.
A napirendi pontok ide kapcsolódó része: 12. - B./13. - T/6955. A vad védelmével, a vadgazdálkodással, valamint a vadászattal összefüggő egyes törvények módosításáról (Kormány – földművelésügyi miniszter) Döntés az összegző módosító javaslatról és a zárószavazás. Megjegyzés: Az előterjesztő HHSZ.46. § (1) bek c) pontja szerinti nyilatkozata alapján a Törvényalkotási bizottság az előterjesztést a november 13-i ülésén megtárgyalta, és összegző jelentését benyújtotta.
(parlament.hu) erdomezolike