John Deere erdészeti gépek és Timberhawk vonszoló a magyar erdőkbe is – Öforst az AustroFoma kiállításon (+VIDEÓ)

austrofoma_gt_41Az októberi AustroFoma erdészeti kiállítás és gépbemutató mindhárom napján nagy volt a nyüzsgés az Öforst Forsttechnik GmbH standján. A John Deere erdészeti gépek osztrák és hazai forgalmazója ugyanis több érdekes terméket is bemutatott a rendezvényen.

AustroFoma 2015 teljes képgaléria >>>

“Speciális gépekkel készültünk. A standunkon megtekinthető például egy, a német Haas cég által felépített Timberhawk nevű vonszoló, amit speciálisan a keleti piacra szánjuk. Ezen kívül látható egy 1110-es forwarder is, valamint ami még újdonság, az egy 1270-es, 8 tengelyes harvester. Az eddigi tapasztalatok nagyon jók ezzel a géppel kapcsolatban, például a stabilitás tekintetében is” – mondta el az Öforst standján az Erdő-Mező kérdése Nagy Gábor, az oszták vállalat magyarországi képviselője.

John Deere alapokkal egyedi gép

Az Öforst kifejezetten a magyarországi viszonyok közé ajánlja a bajorországi Haas vállalat által tervezett vonszolót, amelyet John Deere alkatrészekből állítottak össze.

“A Haas cég 17 éve alakult Bajorországban, és a kezdetektől fogva Timberjack illetve John Deere gépek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozunk. Emellett a közép-európai piacra készítünk az ottani viszonyoknak megfelelő kivitelű gépeket is. A Timberhawk vonszolónk is ilyen, tehát egy John Deere alkatrészekből a közép-európai igényekhez igazított gép” – magyarázta az Erdő-Mezőnek Franz Haas, a HAAS Maschinenbau GmbH & Co. KG cégvezetője.

austrofoma_elsonap_52

Hozzátette; a motor egy 4 hengeres diesel motor, ami a John Deere gépekben megszokott, és az új környezetvédelmi szabványoknak megfelel. “A váltó esetében sincs különbség, hiszen azt szeretnénk, hogy ezeknek a gépeknek a szervizelése, alkatrész-ellátása a John Deere saját hálózatán belül megoldható legyen. Az alváz erős acélból készült, a kabin esetében viszont csak minimális módosítás történt. A jobb kézhez például felszereltünk egy egykaros joystickot” – tudtuk meg az AustroFoma kiállításon.

A magyar vállalkozóknak szüksége van erdészeti géptámogatásra

A szakmai rendezvényen természetesen sok magyar vállalkozó is meglátogatta az Öforst standját.

“A standunknál megfordultak magyar vállalkozók, magyar cégek képviselői is. Nekik elsősorban a forwarder kínálatunkat tudjuk ajánlani, bár természetesen elérhetők a harvesterek is. Igaz, a harvester tekintetében elég óvatosak még a magyar vásárlók, de bízunk benne, hogy a jövőben be fognak ruházni, és Magyarországra is fognak kerülni ezekből a gépekből” – fejtette ki Nagy Gábor.

austrofoma_gt_21

Ehhez nagy segítség lehet majd a várhatóan decemberben megjelenő erdészeti géptámogatás.

“Azt hiszem, hogy nagyon nagy segítség lesz ez a magyarországi vállalkozóknak, hiszen sokat jelent egy ilyen gép beszerzésénél az államnak a szerepvállalása, mert nagy összegű gépekről beszélünk. Bízom benne, hogy az erdészeti géptámogatás miatt sok gépet fogunk eladni Magyarországon” – zárta gondolatait Nagy Gábor.

A John Deere erdészeti gépekről bővebben az Öforst GmbH honlapján olvashat!

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?