Erdők és mezők szolgái zarándokoltak Máriapócsra

mariapocs_vadasz_1Első alkalommal rendezték meg Máriapócson október 18-án a Szent Hubertusz Vadász Zarándoklatot és Vadgasztronómiai Fesztivált.

A délelőtti Szent Liturgián Dalanics Zoltán hajdúdorogi parókus mondott szentbeszédet, melyben megszólította a megjelent vadászokat és a kegyhelyen éppen továbbképzésen részt vevő katekétákat. Kiemelte: van közös vonása az e két foglalkozást űzőknek, mégpedig a felelősség. Előbbiek a teremtett világ egyensúlyának fenntartásáért, utóbbiak keresztény hitünk és hitünk hagyományainak továbbadásáért felelnek.

mariapocs_vadasz_2

A vadászember életét és felelősségét az egész napos programoknak köszönhetően lehetett alaposan megismerni: kiállítás, kézműves vásár, szakkönyv szemle és szakmai továbbképzés várta az érdeklődőket. A délután kulturális műsorok következtek, ahol a jelenlévők többek között hallhatták a helyi Rózsafa Citeraegyüttest és az ország egyetlen vadászkórusát is Pócspetriből. Mindeközben a vadgasztronómiai fesztivál keretében számos vadból készült ételkülönlegességet kóstolhattak meg a zarándokok.

mariapocs_vadasz_1

(Forrás és fotó: Máriapócs Nemzeti Kegyhely – Magyar Kurír)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?