A. Moser, Mus-Max és Maxwald erdészeti gépek és innovációk az AustroFoma rendezvényen (+VIDEÓ)

austrofoma_elsonap_13Mus-Max, Maxwlad és Moser. Mi a közös ebben a három erdészeti gépmárkában azon kívül, hogy mind ott voltak a 2015-ös AustroFomán? Az, hogy Magyarországon ezeket az eszközöket a JG-Max Bt. forgalmazza.

Teljes képgaléria az AustroFoma rendezvényről >>>

Kiközelítő pótkocsik a magyar piacra is

A szomszédos országban megrendezett nagyszabású szakmai rendezvényen a Moser pótkocsik közül két típust láthattak az érdeklődők a gyakorlatban is. “Az idei AustroFoma kiállításra egy 4+1 méteres rakodóhosszúságú kihordókocsit hoztunk el, méghozzá egy 7,2 méteres daruval szerelve, valamint látható egy 5 méteres a rakodóhosszúságú rönkszállító pótkocsink is 9,5 méteres a daruval” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Alex Moser, az A. Moser Kranbau GmbH ügyvezető igazgatója. A bemutatott gépek közvetlen hajtással rendelkeznek, a daru irányítása pedig több módon is megoldható; távirányítással, kabinból, de akár a magasülésből is.

austrofoma_elsonap_13

Ami a magyar piacot illeti, Alex Moser portálunknak elárulta: egyre fontosabb számunkra, hiszen cégük mindig a jövőbe tekint. “Magyarország egy fában gazdag ország, így szükség van kihordókocsikra. Szerencsére egyre több megrendelésünk érkezik a JG-Max Bt.-n keresztül” – tette hozzá.

Kötélpálya lejtőn lefelé

Egy rönkfogót, egy Unimogra szerelt csörlőt, és egy igazi újdonságot, egy speciális kötélpályát mutatott be standján a Maxwald GmbH.

“A Maxwald GmbH egy 1771-ben alapított osztrák családi vállalkozás. Jelenleg a 11. generáció vezeti a céget. Az AustroFoma rendezvényre ezúttal három termékünket hoztuk ki. Található a standunkon egy nagyjából 5 tonna teherbírású csörlő, amit traktorra, de mint látható, Unimogra is felszerelhetünk. A termékpalettánk széles, hiszen egészen 10 tonnáig kínálunk csörlőt a partnereinknek” – mondta el az Erdő-Mezőnek Elisabeth Maxwald, a Maxwad Maschinen GmbH ügyvezető igazgatója.

austrofoma_elsonap_113

A kiállítási területen egy rönkfogó is látható volt, amely szintén fontos eszköz az erdei munkálatok során, ám a kiemelt termékként egy speciális kötélpályát mutattak be. “Ezt a technológiát az erdőfelújításokban történő munkára fejlesztettünk ki. A különlegessége az, hogy amellett, hogy hegynek fölfelé is képes dolgozni, a faanyagot a lejtőn lefelé is mozgatni tudja. Ez a fejlesztésünk különleges, nehéz terepviszonyok között alkalmazható” – magyarázta Elisabeth Maxwald.

Mus-Max aprítógépek a bioenergetikai faluban

Az AustroFoma kiállításon egy önálló bioenergetikai falu is helyet kapott. Itt lehetett megtekinteni a gyakorlatban a hazánkban szintén a JG-Max Bt. által forgalmazott  Mus-Max gépeket.

“Két terméket láthatunk a kiállításon. Az egyik egy 700 lóerő teljesítményű szalagos aprítógép, ami az erőművek, fűtőművek számára lehet egy nagyon jó választás. A másik gép egy igazi újdonság: ez az Optimus. Ez az 500 lóerős aprító rendkívül jól mozog az erdőben. Nagyon fordulékony, jó a rugózása, a köveken tuskókon is könnyedén áthalad” – számolt be cége innovációjáról Erich Urch, a Mus-Max GmbH értékesítési vezetője.

austrofoma_elsonap_124

A szakember standjukon a magyar piacról is beszélt portálunknak. “A magyar piac nagyon fontos számunkra, ráadásul úgy érezzük, hogy fellendülőben van, aminek egyik jele, hogy a közelmúltban már több gépet is sikerült értékesítenünk. Nagyra becsüljük a magyar vásárolóinkat, partnereinket”.

A Mus-Max, a Maxwald és a Moser erdészeti gépekről bővebben a JG-Max Bt. honlapján olvashat!

JG-MAX Bt.
H-6500 Baja, Grassalkovich u.3.
Mobil: +36/70-537-5387
E-mail: info@jgmax.hu
www.jgmax.hu

(Gribek Dániel Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?