Kilencven érmes trófeát mutatott be a SEFAG Zrt. (+KÉPEK)

sefag_trofeaszemle_3Több mint 130 érmes bika került terítékre szeptemberben a Sefag Zrt. területén, amelyeket nemrég a Nagysallér Vadászháznál mustrálhatott a szakma. A nyolc közül a nyugat- és kelet-zselici, a lábodi, illetve a szántódi vadászterület bizonyult ezúttal a legeredményesebbnek.

A 90 darab érmes bika közül 10 kapott arany, illetve 40-40 ezüst és bronz minősítést. Az aranyérmek közül ötöt Lábodnál, kettőt-kettőt a Kelet-Zselicben és Szántódnál, illetve egyet a Nyugat-Zselicben kaptak a terítékek. Ezeknek az állatoknak az átlagéletkora 8,9 év volt.

Összesen 139 gímbika került terítékre a Sefag Zrt. nyolc vadászterületén szeptemberben, az idei trófeaszemlén összesen 132 gímbika trófeáját csodálhatta meg a szakmai közönség. Közülünk néhányat már az októberi dámbarcogás időszakában ejtettek el a vadászok. A kiállított trófeák átlagtömege 7,15 kilogramm, a bikák bírált korának átlaga idén 8,1 év.

sefag_trofeaszemle_2

„A bikák 181,37 és 220,05 közötti pontszámot értek el, a legnagyobb pontszámú bikánk a Szántód-Kereki területen került puskavégre” – tájékoztatta az Erdő-Mezőt Varga Gyula a Sefag Zrt. osztályvezetője. Hozzátette: valamennyi, 90 darab érmes trófea kimagasló átlagpontszámot ért el.

Az idei szeptember legnagyobb tömegű somogyi trófeája 11,6 kilogramm, és Lábod déli részén esett el. Nyúl András, a baráti társaságával harminc éve visszajáró német vendéget kísérő vadász elmondta: a méretes gímbikát még szeptember 18-án hajnalban lőtték egyetlen, pontos lövéssel, mintegy utolsó lehetőségként.

sefag_trofeaszemle_4

Ausztria, Németország, Svájc, a Benelux államok és Skandinávia vadászai már megszokott vendégek Somogyban. Közben egyre több országból fedezik fel a megyét: 2015-ben már második alkalommal érkeztek Ausztrália vadászai a területre. Mellettük néhány éve az Amerikai Egyesült Államokból is van, aki rendszeresen a somogyi erdőket választja: egy amerikai szervező hoz évente más és más vadászcsapatot vissza, akik gímbikára, dámra és vaddisznóra is vadásznak, de jelentkeznek hajtásra is.

sefag_trofeaszemle_5

sefag_trofeaszemle_1

 

sefag_trofeaszemle_3

sefag_trofeaszemle_6

sefag_trofeaszemle_8

 

sefag_trofeaszemle_9

 

sefag_trofeaszemle_7

(Jeki Gabriella – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?