Így vágták a fát esőben a STIHL fakitermelő verseny döntősei (+VIDEÓ)

stihl_donto_2015_29Még a Gledícia Kft. teherautóinak kerekei is nehezen bírták a munkát pénteken, a budakeszi Szilfa-tisztáson. A szakadó esőben és sárban ugyanakkor a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének szervezői és versenyzői egyaránt helytálltak. Az időjárás miatt egy rövidített, ám így is izgalmakkal teli megmérettetésen vehetett részt az a 41 csapat, amely az 5 regionális fordulóból és az országos tűzoltó fakitermelő versenyről bejutott tovább az idei döntőbe, amit végül a Sopronban már júniusban diadalmaskodó Vértesi Erdő Zrt. csapata nyert meg.

TELJES KÉPGALÉRIA A DÖNTŐRŐL >>>

„Azt terveztük, hogy az első 8-10 csapat között ott leszünk, ami így sikerült is. Úgy érzem, hogy hoztuk a formánkat. A szerencsén és a jó faanyagon is múlott, de a megbízható kollégák és az összeszokott csapat nélkül nem ment volna így. Nagy elismerés ez nekünk” – nyilatkozta a verseny után az Erdő-Mezőnek Lábodi Géza, a Vértesi Erdő Zrt. csapatának győztes tagja.

Második helyen a dél-alföldi forduló győztese, a Dalerd Zrt. – Nagy István csapata, míg harmadik helyen a Ritrovi Kft. gárdája végzett. Az egyetlen női versenyzővel büszkélkedő csapat, a tavalyi ezüstérmes Szombathelyi Erdészeti Zrt. idén a 6. helyen zárt.

„Természetesen azért jöttünk, hogy elsők legyünk, főleg a tavalyi második helyezés után, de azt gondolom, hogy ez a 6. hely az időjárásnak és a felkészülésnek megfelelően azért jónak számít. A másik célunk az volt, hogy a szegedi Bajnokok Bajnoka versenyen ott lehessünk, ez pedig sikerült” – mondta Czirók Bianka portálunk kérdésére.

A Szombathelyről érkezett erdésztechnikus hölgy azt is elárulta, hogy ilyen időjárás mellett jobban kell figyelni, hiszen behasított anyag könnyebben csúszik, ami balesetveszélyes lehet.

stihl_donto_2015_32

Nem csak a STIHL Timbersports szériában ügyes Bakó Norbert válogatott versenyző. Ezúttal a STIHL klasszikus sorozatában is harcba szállt, ám ezúttal nem természetesen nem egyéniben, hanem csapatban, amellyel a negyedik helyen zártak.

„Érsekvadkertről jöttünk két testvéremmel, a csapatban Juhász István társult még hozzánk. Kevés időnk volt a felkészülésre, de a fő versenyszám így is nagyon jól sikerült. A szerelésnél viszont rontottam, és azzal lecsúsztunk a dobogóról” – tudtuk meg Bakó Norberttől.

Az idei STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság tehát véget ért, és talán az eső is a nagyszerűen versenysorozatot siratta szeptember 25-én. A döntő legjobb 8 csapata viszont már most kezdheti a felkészülést a jövő tavaszi Bajnokok Bajnoka megmérettetésre, amelyet Szegeden rendeznek majd meg.
Videók a regionális versenyekről:

Északerdő és Egererdő siker Bükkzsércen – STIHL Regionális Fakitermelő Verseny 2015

 

VI. Keszegi Favágó Verseny – A Hanyi Hódok nyerték a STIHL bajnokság negyedik regionális fordulóját

STIHL Észak-Nyugat-Dunántúli Regionális Fakitermelő Verseny – Vértesi Erdő Zrt. győzelem Sopronban

STIHL Regionális Fakitermelő Verseny – SEFAG győzelem Nagykanizsán

STIHL Dél-Alföldi Regionális Fakitermelő Verseny – Dalerd győzelem Gyulán

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?