Amkodor vonszoló, harvester és forwarder – Fehérorosz erdészeti gépek az innoLignumon (+VIDEÓ)

innolignum_2015_1_25Sopron Megyei Jogú Város különdíját az idei innoLignum Sopron faipari és erdészeti kiállításon a Belarus Traktor Kft. kapta meg. A vállalat standján egy rakodógép mellett Amkodor vonszoló, harvester és forwarder várta a látogatókat.

„Az Amkodor gyártmányú gépek a fehérorosz termékek, amiket az erdők környezetbarát kitermeléséhez jó szívvel ajánlhatok. Ezt a technikát a gépek használhatósága, funkcionális jellege és nem utolsósorban a versenyképes ára jellemzi” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére a Belarus Traktor Kft. standján Fekete Zoltán.

Az Amkodor forwardere egy két tandemfutóműves, nyolc kerékkel hajtott gép, amely bármilyen terepviszonyok között megbirkózik az erdészeti munkákkal. „A legmodernebb és legjobb technikákat alkalmazták a konstruktőrök. Német futóművek vannak alatta, finn darukkal szerelt és kiemelném az orosz mentalitással épített, elnyűhetetlen vázat, amit az erdőgazdálkodók igényelnek”. A Belarus Traktor Kft.-től több méretben is rendelhetők a forwarderek: 9, 12 vagy 16 tonna teherbírással.

innolignum_2015_1_24

További jellemzője, hogy rendkívül könnyű a kezelése. A menettulajdonságai gombokkal vezérelhetők, tehát nullától a maximális 28 km/óra sebességig fokozatmentesen lehet előre-hátra mozgatni. Az ülései a rakodáshoz forgathatók.

Az Amkodor vonszolói közül az innoLignum Sopron kiállításon a legegyszerűbb változatot állították ki. „Ez a legkisebb gép, ami 14 tonnás tömeget jelent. A standunkon látható pajzsos és csörlős megoldás mellett kiegészíthető a traktor egy rönkfogó daruval és egy átölelő forgózsámolyos pajzzsal. Ezzel 8-10 farönköt is képes összefogni, és ezt a feldolgozási és begyűjtési helyre összegyűjteni” – tudtuk meg Fekete Zoltántól.

innolignum_2015_1_25

A Belarus Traktor Kft. standján helyet kapott egy Amkodor harvester is. Az erdészeti gépet, amely szintén több méretben elérhető, leginkább tűlevelű erdőkbe javasolja a szakember. A daru ebben az esetben is finn Kesla gyártmány, ahogy a döntőfej is.

Az Amkodor erdészeti gépek minden esetben a Kesla daruival vannak szerelve. „A gyártó úgy gondolta, hogy ha már az erdőgazdálkodók bíznak ezekben az eszközökben, akkor ezt a bizalmat tartsuk meg. Szeretnénk, ha a vállalkozók olyat választanának, amiben bíznak, és amivel gond nélkül tudnak dolgozni”.

„Ezek az erdészeti gépek úgy tudnak dolgozni az erdőben, hogy az alacsony tengelynyomás miatt kímélik a talajt” – zárta a gépek bemutatását Fekete Zoltán.

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?