Ikladon rendezték meg a Magyar Rönkhúzó Bajnokság második fordulóját

iklad_ronkhozu12Júniusban Ikladon rendezték meg a Magyar Rönkhúzó Bajnokság második fordulóját. A fogatok bevonulása után Tantó Csaba, Domony polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A köszönetnyilvánítás és eligazítás után aztán kezdetét vette a a bajnokság – ügyességi hajtásban páros fogatokkal, de volt páros valamint egyes rönkhúzás is.

KÉPEK AZ IKLADI VERSENYRŐL >>>

Összesített eredmény:
1. Szabadi Endre
2. Drexler Gábor
3. Árvai Ágoston
4. Kovács Gellért
5. Juhász Zsolt

A verseny után Árvai Ágoston nyilatkozott az Erdő-Mezőnek:
Nagykátáról jöttünk, ott foglalkozunk ló-, szarvasmarha- és juhtenyésztéssel. Ezek a lovak, amiket hajtok, valamikor az erdőben dolgoztak, és gondoltam, hogy emiatt a versenyen is jól szerepelnek majd. Télen velük takarmányozzuk az állatokat, akkor komoly munkát végeznek. A versenyre külön nem igazán készülnek. Ha meghívnak, nagyon szívesen eljövünk ezekre a megmérettetésre, hogy ez a sport ne haljon ki, sőt fejlődjön. Most vagyok második versenyen.

iklad_ronkhozu11

Szabadi Endre nyilatkozata az Erdő-Mezőnek:
Csobánkáról érkeztem, fakitermeléssel foglalkozom több éve, méghozzá kizárólag lovakkal. Éppen ezért külön készülnünk nem kell a versenyekre. Legközelebb Vámosmikolán fogunk szerepelni.

A versenyszámok mellett a rendezvény számos programnak helyszínt adott: volt solymászbemutató, hagyományőrző lovas bemutató, de kötélhúzás ló és ember között is.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?