Equus erdészeti vonszoló – Gyakorlati gépbemutatót tartanak Keszegen (+KÉPEK, VIDEÓK)

equus_vonszoloSzombaton a Keszeg Feszten nem csak STIHL fakitermelő versenyt rendeznek. A szakmai érdeklődők az Equus erdészeti vonszoló gépbemutatóját is megtekinthetik majd. Az eszközt a gyakorlatban 13:45-től nézhetik meg, előtte azonban már az Erdő-Mező honlapján is megosztunk néhány információt róla.

A Keszeg Feszt részletes programja >>>

Az erdészeti gépek gyártásának ötlete az erdészeti technika több mint 12 éves szervizelése után született. A gyártási és fejlesztési központ Selmecbányán (Banská Štiavnica) található, ahol két erdészeti oktatási intézmény is működik, és ahol a világ egyik legrégebbi erdészeti akadémiája is helyet kapott.

“Egyszerű kezelés, óriási munkabírás. A nehéz munkára kifejlesztett, kiváló ár-érték arányú munkagép” – a gép forgalmazói röviden így jellemzik az Equus erdészeti vonszolót.

equus

Az Equus 175N egy közepes teljesítménykategóriájú, 125 kW-os erdészeti vonszoló. Az erdészeti gép méreteit úgy tervezték, hogy a maximális gumiabroncsmérettel is szállítható legyen egy standard méretű nyerges vontatóval. A kormányzásnál fontos szempont volt, hogy a maximális kormányfordulatok száma az egyik végpontból a másik végpontba legfeljebb 3 fordulat legyen.

equus_csorlo

A svéd WELDOX700 acélanyaggal növelték a váz élettartamát, ami azonban nem növelte a traktor tömegét. A vezetőfülke megfelelő szilárdságú, deformálódás nélkül bírja a hagyományos borulást (ROPS). A csörlőt úgy tervezték, hogy már a motor alapjáratú fordulatszámánál is kifejti a maximális vonóerőt és a megfelelő sebességet.

A vezetőfülke kétajtós, lehetővé téve a tetszőleges, könnyebb oldalról történő beszállást. A gépkezelőt pedig egyszerű, könnyen áttekinthető felület várja.

equus_fulke_1

A gép maximális sebességét 40 km/órásra terveztük előre és hátramenetben is, a hátsó kerékhajtás lekapcsolásának lehetőségével.

equus_vonszolo

 

Videókon az Equus erdészeti vonszoló:

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?