Bemutatták az első szimulátort a kisméretű harvesterek gépkezelőinek

vimekA kisméretű erdészeti gépek a nagytestvéreikhez hasonlóan egyre több és több funkcióval rendelkeznek, mint például a számítógépes támogatás, vagy a tágas vezetőfülke, amely kényelmes munkakörnyezetet biztosít. A SkogsElmia kiállításon a Vimek vállalat ráadásul egy professzionális harvester szimulátorral rukkolt elő.

A fejlesztő, Anders Hansson, maga mutatta be a gépet a szakkiállításon, és állítja, hogy a harvester szimulátorban történő működtetése nagyon is realisztikus. A szimulátor irányító rendszere és kezelőszervei azonosak az eredeti Vimek 404 T5 harvesterével. A vizuális élmény három képernyőn jelenik meg, így az eredmény annyira valósághű, amennyire csak lehet.

„Én magam személyesen döntöttem ki valódi fákat, és vágtam őket méretre miután szimulátoros kiképzésben részesültem” – állítja Hansson, hozzátéve: „Nagyon sok hasonlóság van a szimulátor működtetése és a valóság között”.

vimek_harvester

A Vimek vállalat a szimulátort képzésre, illetve a professzionális felhasználásra szánt kisméretű gépeinek értékesítési céljaira fogja használni. A szimulátort használva nyilvánvalóvá válik, hogy egy kisebb gépnek előnyei vannak, különösen az első ritkításkor, persze nem csak a kisebb talajkárosító hatás miatt.

„Egy nagyobb gép esetében a közelítő utak szélesek, nem sok hely marad a ritkításra. Az eredmény, hogy a szálalás nem lesz megfelelő a közelítő utak között, mondja Hansson, demonstrálva a különbséget egy kisméretű és egy nagyméretű harvesteres ritkítási szimulációval.

vimek

agrar_forditoFordította:
Kocsi István, mezőgazdasági szakfordító
www.kocsiistvan.webs.com
kocsiistvan@freemail.hu

Forrás: http://www.elmia.se/en/SkogsElmia/For-press/News-RSS/The-first-simulator-for-small-harvesters/

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?