Bemutatkozott a Sampo első forwardere (+KÉPEK, VIDEÓ)

sampo_forwarderA finn Sampo Rosenlew, akár mezőgazdaságról, akár erdészetről legyen szó, specialistának számít a betakarításban. Legelső forwarderüket a SkogsElmia szakkiállításon mutatták be.

„A vásárlóink évek óta vágynak egy forwarderre” – mondta Harri Uusi-Rauva marketing menedzser.

A kiállításon bemutatott modell az FR 28 volt, amely egy hagyományos forwardernek számít a 10 tonnás kategóriában. A tervezéskor a talajra gyakorolt káros hatás csökkentése érdekében az alacsony tömeg prioritást élvezett. A gép önsúlya így 13 tonna. A legfontosabb viszont az, hogy a gyártó nem más, mint a finn Sampo Rosenlew.

Uusi-Rauva szerint a vállalkozók számára egyszerűbb és sokkal hatékonyabb, ha ugyanattól a gyártótól származó forwarder és harvester dolgozik az erdőkben.

Az új fejlesztés olyan vállalkozók látóterébe helyezi a Sampo Rosenlew vállalatot, akik mindezidáig figyelmen kívül hagyták a márkát a forwarder hiánya miatt. „Nagy érdeklődést tapasztaltunk a SkogsElmia szakkiállításon, így amennyiben az új forwarder bevezetése sikerrel jár, még több és még nagyobb modellek várhatók”- vonta le a következtetést Uusi-Rauva.

sampo_forwarder_2

sampo_forwarder_3

sampo_forwarder

agrar_forditoFordította:
Kocsi István, mezőgazdasági szakfordító
www.kocsiistvan.webs.com
kocsiistvan@freemail.hu

Forrás: http://www.elmia.se/en/SkogsElmia/For-press/News-RSS/Premiere-for-Sampos-first-forwarder/

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?