Szlovákiában járt az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács képviselete

eeszt_szlovak_2A már több évesnek mondható együttműködés részeként a  Szlovák Erdészeti Csemetetermesztők Egyesületének éves szakmai konferenciájára hívták meg az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) elnökségét és a NAKI-ERTI képviseletét.

Az EESZT számára a kárpát-medencei szakkollégák közötti párbeszéd erősítése kiemelten fontos terület nemcsak érzelmi és üzleti, de szakmai okokból is. A Magas-Tátra lábainál (Liptovský Ján – Szentiván) megrendezett konferencián nagy érdeklődéssel fogadták a résztvevő szlovák erdészeti csemetetermelő és kereskedő kollégák az EESZT képviseletének előadásait.

eeszt_szlovak_3

Kárpáti Béla, a terméktanács elnöke előadásában bemutatta a hazai erdészeti és energetikai szaporítóanyag szektor helyzetét és kilátásait, illetve a jelenlegi aktuális termelési tendenciákat.

Dr. Borovics Attila NAIK-ERTI igazgatója –az EESZT választmányának tagja – szintén sikeres előadást tartott a magyarországi nemesnyár ültetvények múltjáról, jelenéről és jövőjéről, illetve az aktuális nyárral kapcsolatos szakmai kérdésekről.

A konferencia résztvevői megtekintették a tátrai széldöntések jelenlegi állapotát, illetve tájékoztatást kaptak az ott felmerülő aktuális erdőművelési kérdésekről is.

eeszt_szlovak_1

A Szlovák Erdészeti Csemetetermesztők Egyesületének és az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) szoros kapcsolata a jövőben is folytatódni fog, hiszen a genetikai erőforrások biztosítása érdekében a Kárpát-medencén belüli termelők és kereskedők összhangja a hazai erdők genetikai hátterének biztosítása érdekében elengedhetetlen.

Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?