Teljes felszereltségben a ceglédi mezőőrök

cegled_mezoor_1A helyszíni bejárások, a rendőrséggel való közös járőrözések, a vadásztársaságokkal való egyeztetés, valamint a lovas szolgálatra jelentkezők felkészítését követően teljes felszereltségben dolgozhatnak a mezőőrök, miután megérkezett a szolgálati gépjárművük március végén.

A hat mezőőr korábban többször volt terepen, ismerkedtek a tanyás területek lakóival, a problémákkal, teendőkkel. Ahhoz azonban, hogy a tényleges munka elindulhasson, még számos eszközt, ruhát kellett beszerezni. Bónácz Rudolf, a Közterületfelügyelet szolgálatvezetője múlt hónap végén – amikor megérkezett a teljes ruházati készlet és a fegyverek egy része – úgy nyilatkozott a városi televízió munkatársainak: az autó érkezése gyakorlatilag azt jelenti, hogy április második hetében teljes felszereltséggel indulhat a mezőőri szolgálat.

cegled_mezoor

Ennek megfelelően tehát már teljes készültségben járőrözik az a hat mezőőr, akik idén kezdték meg szolgálatukat. Nagy Lajos aljegyző a helyszíni bejáráskor elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy finisbe ért a mezőőrök kiképzése. „Örömmel tájékoztatom a közvéleményt arról, hogy megérkezett az a négykerék meghajtású terepjáró gépjármű, amellyel a mezőőrök megfelelő módon tudják ellátni a szolgálatukat.” – fogalmazott a Városüzemeltetési Iroda vezetője, majd hozzátette: ezzel egy időben a lovasjárőrök kiképzése is a végéhez közeledik, úgyhogy hamarosan ők is a külterületeket fogják járni. Nagy Lajos szólt a szolgálat eredményességéről is, mint mondta: látszik a nyoma a szolgálat ellátásának, hiszen a húsvéti ünnepek alatt sikerült tetten érni három fatolvajt, akiket átadtak a rendőrségnek és ellenük az eljárás megindult.

cegled_mezoor_1

Bár apró kellékek beszerzése még aktuális lehet – így például éjjellátó berendezés vagy olyan technikai eszközök, melyekkel meg lehet könnyíteni a munkájukat – azonban a mezőőri szolgálat mondhatni teljes mértékben megindult. Ez a tevékenység lefedi a nap 24 óráját, azaz folyamatos szolgálat szervezéssel látják el a mezőőrök a külterületek biztosítását. A későbbiekben az önkormányzat tervei között szerepel még egy gépjármű beszerzése a mezőőrök számára, melyet teljes támogatottság mellett pályáznának meg.

(Szokolai Attila – infocegled.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?