A rönkszállításhoz nagy teherbírású lökhárítót kapott a Volvo FH

volvo_lokharito_1A Volvo Trucks erősíti Volvo FH kínálatát az új, nagy teherbírású lökhárító bemutatásával. A megerősített front alkalmasabbá teszi a járművet keményebb utakra és durvább feladatok elvégzésére egyaránt. Ilyen például az építési munkák vagy a rönkszállítás.

A Volvo FH vontatót a nagy teherbírású lökhárítóval az április 20. és 25. között zajló Intermat kiállításon leplezik le Párizsban.

„A Volvo FH a nagy teherbírású lökhárítóval növeli a zászlóshajónk hasznosságát a kiemelkedő teljesítménye, menetdinamikája és a fülke komfortja mellé adott plusz védelemmel. A tehergépjármű elég robosztus lesz ahhoz, hogy jobban alkalmazkodjon a körülményekhez, amikor nagyobb a sérülésveszély,” – mondta Ricard Fritz, a Volvo Trucks márka alelnöke.

Az új, nagy teherbírású lökhárítóval ellátott Volvo FH ugyanazon a tervezési koncepción alapul, mint a Volvo FMX eleje, amelyet nehéz körülmények közé szántak. A sarkok és a védőlemez anyaga 3 milliméteres acél. A védőlemez fölötti fellépő a dizájn része. A lökhárító magas pozíciója hozzájárul a kiváló megközelítési szöghöz, amely 20 fok feletti az extra magas alvázakon, amelyet szintén 2014-ben a Volvo FH-val vezettek be. A bevizsgált vonószem öntöttvasból készült, 36 tonnára tervezték, és gyári felszereltségként tudjuk ajánlani.

volvo_lokharito_1

Masszívabb, de a prémium image nem sérül

„A tervezői kihívás az volt, hogy megerősítsük a jármű elejét anélkül, hogy a megjelenés megváltozna. Az ék alakú acél sarkok vonalai a lökhárító közepe felé futnak. Ez egy diszkrét, de erőteljesebb kinézetet ad, amely nem változtatja meg az egyedi, prémium Volvo FH image-t” – mondta Rikard Orell, a Volvo Trucks dizájn igazgatója.

volvo_lokharito_2

A lökhárító 132 milliméterrel nagyobb lett, hogy az előlről jövő ütéseket felfogja, megvédve ezzel más létfontosságú részeket, mint például a fényszórókat.

„A Volvo FH a nagy teherbírású lökhárítóval alkalmas a mostohább körülmények közötti felhasználásra, mint az építkezés vagy az erdei munkák. A jármű képes lesz rossz minőségű utakon történő hosszútávú fuvarozásra“ – foglalta össze Ricard Fritz.

volvo_lokharito_3

Bemutató Párizsban az Intermat-on

Az új lökhárítót, amely Volvo FH és Volvo FH16-hoz is rendelhető, a nagyközönség számára először az Intermat építőipari kiállításon mutatják be Párizsban (2015. április 20-25). Ezen kívül, a Volvo Trucks felhívja a figyelmet az újdonság tökéletes illeszkedésére a különféle Volvo FMX alkalmazásokkal és a Volvo építőgépekkel, valamint az új Volvo FL 4×4-gyel is, és az olyan innovatív technológiákkal mint a Volvo Dinamikus Kormányzás.

(holvezessek.hu nyomán)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?